Elajándékozta elhunyt felesége menyasszonyi ruháját, hogy betegeknek segítsen vele

A 85 éves bácsi még egy megható üzenetet is mellékelt a ruhához, amitől az világhírű lett.

“A hölgynek, aki megvásárolja ezt a ruhát, szívből kívánom, hogy olyan boldogságban éljen választottjával, amilyenbe a feleségem és én éltünk 56 éven keresztül. Szerencsés férfi vagyok, hogy egy olyan nőt vehettem el, mint a feleségem volt.” –

állt kézzel írva azon a kis kártyán, amit a napokban, egy adományként leadott menyasszonyi ruhán találtak egy brit jótékonysági bolt munkatársai. A szóban forgó üzlet a St. Gemma’s Hospice adományboltja, ami évek óta gyűjt régi, megunt, de még használható holmikat azért, hogy azokat újra értékesítve, támogatást gyűjtsenek a hospice ház lakóinak.


Kép forrása: Facebook

“Mikor kibontottuk a ruhát, már akkor tudtuk, hogy ez egy igényes tervezésű, drága darab, amit annak idején valószínűleg arra a nőre igazítottak, aki viselte” – árulta el a bolt munkatársa, Nicola Woodgate, majd hozzátette, a kicsomagolásról bukkantak a kis kártyára is. “Miután elolvastam, úgy éreztem, meg kell osztanom mindenkivel. Lefotóztam és tettem is fel az alapítványunk Facebook-oldalára” – tette hozzá.

“Álmomban se gondoltam volna, hogy ennyien megosztják, és hogy hamarosan egy egész világ foglalkozni fog a történettel. Komolyan mondom megdöbbentem” – vallotta be Nicola, aki az internet reakcióját látva úgy döntött, megkeresi az adományozót. “Egy kis segítséggel meglett a bácsi, de nem akart szerepelni. A 85 éves bácsi azt azért elmondta, örül, hogy felesége ruhája ilyen nagy segítséget jelent az alapítványnak – az Ebay-en 600 fontot, átszámolva több mint 250 ezer forintot adtak érte -, és bevallotta hosszú évekig készült rá, hogy megváljon tőle.