Rákja miatt kék-zöld foltokkal ébredt egy iszogatás után

A 37 éves nőnek fogalma sem volt arról, hogy beteg. Akkor tudta meg, mikor egy reggel arra ébredt, hogy véraláfutások borítják a testét.

“Amikor az iszogatás utáni reggel belenéztem a tükörbe, alig hittem a szememnek” – idézi fel élete legrosszabb élményét a 37 éves brit nő, Thea Wilson, aki állítása szerint reggel olyan kék-zöld foltokkal kelt ki az ágyból, mintha előtte egész este legalábbis esett-kelt volna. “Előtte este iszogattunk a barátaimmal, igen. De én egy árva kortyot sem ittam, mert tudtam, hogy még haza kell vezetnem” – teszi hozzá a nő.


Képek forrása: mirror.co.uk

“Mivel egész este józan voltam, pontosan emlékszem arra is, hogy mi történt velem az éjjel” – árulja el, majd hozzáteszi, semmi olyasmit nem élt át, ami a sérüléseit indokolták volna. “Mikor a kék-zöld-lila, fájdalmas véraláfutások napokkal később sem múltak el, úgy döntöttem felkeresem a háziorvosomat.” Theának szerencséje volt, mert bár háziorvosa egyszerű alvadási zavart sejtett a háttérben, óvatosságból beutalta az egyik közeli kórházba, hogy nézesse meg a csontvelejét.

“Már az első eredmények kimutatták, hogy a leukémia egy ritka fajtájában szenvedek” – idézi a Daily Mail című brit lap a nőt, akit orvosai azonnal az intenzív osztályra fektette, mert attól féltek, bármelyik pillanatban belső vérzés alakulhat ki nála. “Hat hónapig intenzív kemoterápiás kezelést kaptam, aminek hatására úgy tűnik, visszavonult a betegségem” – mondja, majd hozzáteszi, orvosai felkészítették rá, hogy a leukémiája bármikor visszatérhet.

 

“Nem hagyom, hogy ez rányomja a bélyegét az életemre. Sőt, igyekszem minden pillanatomat úgy élni, mintha az egyben az utolsó is lenne. Nem szeretném, ha bármit meg kellene bánnom” – magyarázza Thea, aki most azon fáradozik, hogy minél több pénzt gyűjtsön a kórháznak, ami megmentette az életét.