Újra hallhatta fia szívverését a gyászoló anya

A 25 éves Tim munka közben sérült meg életveszélyesen, amikor beverte a fejét.

Csakhogy a brit fiatalembernek minderről fogalma sem volt. Mint, ha mi sem történt volna, hazament, majd lefeküdt aludni. Soha nem tért többet magához. Édesanyja azt mondja, miután hiába ébresztgette, azonnal segítséget hívott, a fiatalember súlyos agysérülésén azonban már a gyors orvosi beavatkozás sem tudott segíteni. Orvosai még néhány napig reménykedtek ugyan, de ezt követően kénytelenek voltak őt agyhalottnak nyilvánítani.

A fiú 52 éves édesanyja, Sue Ellen Monaghan Tim kórházba kerülését követően minden egyes nap a kórházban volt. Nem tágított gyermeke ágya mellől, így mikor az orvosok közölték vele, hogy nincs remény, teljesen összeomlott. “Ő volt a mindenem. Az egyetlenem. Képtelen voltam elfogadni, hogy így kell őt elvesztenem” – mondta a Portland Press Heraldnak a még mindig gyászoló asszony, majd hozzátette, a gyászán valamelyest enyhített az, hogy kiderült, Tim még a halála előtt jelentkezett szervdonornak.

“A maga fia egy igazi hős” – mondta Sue Ellennek a fiú orvosa, miután kiderült, hogy a szervei négy ember életét is megmentheti. Többek között egy amerikai édesapáét is, akit nem sokkal korábban szállítottak be a kórházba súlyos szívelégtelenség miatt. “Régóta küzdöttem a krónikus szívbetegséggel, de aznap biztos voltam benne, hogy meg fogok halni. Minden lélegzetvételért meg kellett küzdenem és az erőm fogytán volt” – mondta Jon Claflin.

2014. októberében nem sokkal Tim halála után Jon Claflin családját arról értesítették, hogy találtak neki egy megfelelő donort. A 25 éves fiú szívét kapta meg. “Az egyik legdöbbenetes érzés, amiben embernek csak része lehet, mikor szervre vár, és megkapja azt a bizonyos telefont. Egyfelől elképesztően boldog vagy, örülsz, másfelől viszont rettenetesen szomorú, és arra a sok fájdalomra gondolsz, amin a donor családjának keresztül kell mennie.”

Claflin azt mondja, ez az érzés motiválta arra, hogy felvegye a kapcsolatot Tim édesanyjával. Hat hónappal az átültetés után találkoztak. A megható pillanatról a Portland Press Herald készített videót: