Rákosnak hazudta magát az egészségguru

Éveken keresztül állította, csak azért győzte le halálos agydaganatát, mert rengeteg zöldséget evett.

Az ausztrál gasztroblogger, későbbi egészségguru, Belle Gibson évekkel ezelőtt lett világhírű, miután azzal állt a nyilvánosság elé, hogy sikerült saját magát kigyógyítania a rákból. Az akkor még csak 21 éves Belle – mint utóbb kiderült – azt hazudta a sajtó képviselőinek, hogy betegsége annyira előrehaladott volt, hogy már az orvosok is lemondtak róla, és hogy csak a saját készítésű, túlnyomó részében zöldségekből álló speciális diétának köszönheti, hogy meggyógyult.

A fiatal lány története hamarosan az egész világon elterjedt: millióan kezdték követni abban bízva, hogy a Belle által kitalált speciális étrend gyógyulást hozhat nekik, vagy rákban szenvedő családtagjaiknak. Belle hazug állításaira azóta szép csendben egész kis egészségbirodalom épült, aminek keretében a fiatal nő könyvet adott ki, sőt, még egy telefonos alkalmazást is piacra dobott.


Kép forrása: The Australian Woman’s Weekly

Az egygyermekes anyukával kapcsolatban már tavaly felmerült annak gyanúja, hogy esetleg nem mond igazat, mikor kiderült, a telefonos alkalmazások árából befolyt 300 ezer dollárt nem ajánlotta fel jótékony célra, ahogy ígérte. Belle ezt még kimagyarázta, ám a napokban rajongói számára megrendítő vallomással állt elő, melyben elárulta, minden hazugság, amit az elmúlt hat évben mondott.

A 26 éves nő most a The Australian Woman’s Weekly című magazinnak adott interjújában őszintén beszélt a hazugságáról, az annak hátterében álló zűrös gyerekkoráról, a vállalkozásáról és a jövőjéről is. “Azért vállaltam az interjút, mert úgy éreztem, ez a helyes” – magyarázta, majd hozzátette, szerette volna ha az emberek tudják, hogy “ő is csak egy ember.”