Öngyilkos lett a rosszul sikerült hátműtét miatt

Az 56 éves nő azután vetett véget az életének, hogy orvosai közölték vele, nem tehetnek érte semmit.

“Az elmúlt 18 hónapban folyamatosan romlott az állapota. A nap szinte minden másodpercében fájdalomban élt” – nyilatkozta az 56 éves Sandra férje a Mirrornak. A férfi a brit lapnak azt is elmondta, felesége kálváriája két éve kezdődött, mikor kiderült, hogy állandósuló hátfájdalmait porckorongsérv okozza. “Az orvos javasolta neki, hogy műttesse meg a hátát, és mivel Sandra minden vágya az volt, hogy megszabaduljon a fájdalomtól, belement az operációba.”

Csakhogy a kezelés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ahogy az Sandra férjének vallomásából is kiderült, az asszony állapota rosszabbra fordult, a fájdalmai pedig egy idő után már nem csak a hátában, de a lábában, a karjában, sőt, még az ujjaiban is jelentkeztek. “Néhány hónappal az első beavatkozás után már követelte orvosától, hogy műtse őt meg újra. Ekkor már olyan erős fájdalmai voltak, hogy a morfium se tudta őket csillapítani.”

A férj szerint, noha sor került a második operációra, a fájdalom ezután se csillapodott. “Néhány héttel ezelőtt az orvosok közölték Sandrával, hogy nincs remény, hogy nem tehetnek semmit azért, hogy jobban érezze magát. Valószínűleg ez volt az utolsó csepp a pohárban” – mondta a férfi, majd elárulta, felesége az öngyilkossága napján azt mondta neki, hogy vásárolgatni megy. “Nem sokkal később már a rendőröket hívtam, gyanús lett ugyanis, hogy nem akarta, hogy elkísérjem. De így is elkéstem.”

Mire a rendőrök megtalálták, a kétgyermekes édesanya már levetette magát a parkolóház tetejéről. “Csak az vígasztal, hogy most már fájdalom nélkül élhet” – tette hozzá férje, aki szerint felesége vidám és optimista lényét a két év alatt teljesen felőrölte a betegsége.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!