Arra tért magához a kómából, hogy meg akarják ölni

Az asszonyt épp le akarták kapcsolni az őt életben tartó gépekről, amikor váratlanul magához tért.

Miközben orvosai az erős, ópiátokat tartalmazó gyógyszerekkel magyarázzák az asszony nem mindennapi élményét, a 40 éves Jenny Bone állítja, hiába volt kómában, így is tisztán hallotta a körülötte zajló beszélgetéseket. “Emlékszem az ápolónők hangjára, és arra a beszélgetésre is, ami a férjem és a kezelőorvosom között zajlott” – mondja.

Ahogy arról a Daily Mail című brit lap beszámolt, a brit asszony a munkahelyén lett rosszul, miután egész reggel bizsergést érzett a lábaiban. Jenny a lap riporterének elmondta, még maradt annyi ereje, hogy vonatra szálljon, és soron kívül elmenjen a háziorvosához, aki írt neki egy kórházi beutalót, melyben külön felhívta kollégái figyelmét arra, hogy gyanúja szerint az asszony Guillain-Barre-szindrómában szenved.


Kép forrása: Facebook

Csakhogy, mikor Jenny a kórházban összeomlott, orvosai a beutalót, és ezzel együtt a betegséget, aminek hatására az immunrendszer rátámad a perifériás idegrendszerre, figyelmen kívül hagyták. Az asszonyt újra kellett éleszteni, majd mesterséges kómát idéztek elő nála, hogy megóvják a további sérülésektől. Az asszony férje szerint erre azért volt szükség, mert az orvosok nem tudták megállapítani, mennyire sérült Jenny agya a fellépő oxigénhiányos állapot miatt.

“Arra lettem figyelmes, hogy az orvosom arról győzködi a férjemet, hogy le kellene kapcsolni engem a gépekről, mert a vizsgálatok szerint súlyos agysérülésem van, az állapotom pedig nem fog javulni” – mondja az asszony, aki nem sokkal ezután tért magához. “Az orvosaim azóta sem hiszik, hogy a hallottak miatt történt az egész. Azt mondják, csak hallucináltam az erős gyógyszerek miatt, de én tudom, hogy ez adott elég erőt ahhoz, hogy visszajöjjek.”

Később kiderült, hogy Jenny rosszullétét, és a szívmegállását is az a Guillain-Barre-szindróma okozta, melyet háziorvosa sejtett.