Ezreket etet a nyugdíjából az idős ápolónő

Nem akart tovább a megtakarítás miatt aggódni, ezért úgy döntött, inkább elosztogatja a pénzét a rászorulók között.

Noha a 69 éves amerikai ápolónő, Charolette Tidwell hivatalosan már hosszú évek óta nyugdíjas, a napjait mégis kemény munkával tölti. Hogy egész pontosak legyünk Charolette a hét hat napján, napi 12 órában robotol a nyugdíjából létrehozott saját ételbankjában, mely létfontosságú élelmiszerekkel látja el az arkansasi Fort Smithben élő rászorulókat.

“Nincs ezen mit csodálkozni” – mondja Charolette, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, majd hozzáteszi: “A közösségben, amiben felnőttem teljesen természetes volt az, hogy segítünk egymásnak. Anyám, mikor annyi idős volt mint én, ugyanúgy dolgozott másokért, ahogy most én teszem. Arra tanítottak minket, hogy szolgáljuk a rászorulókat, ahogy csak tőlünk telik.”


Kép forrása: NBC News

Az idős, ám annál energikusabb Charolette ételbankja, és a benne dolgozó önkéntesei jelenleg 7000 rászorulóról gondoskodnak évente 500 ezer adag étellel egy olyan városban, ahol az utóbbi években azért nőhetett látványosan a nélkülözés, mert megszűntek a munkalehetőséget jelentő gyárak. “Amikor megtudtam, hogy a város idősebb szegényei macska- és kutyaeledelt esznek, csak hogy olcsón jussanak proteinhez, úgy éreztem, tennem kell valamit. Én is szegény családban nőttem fel, szóval pontosan tudom, hogy milyen problémákkal szembesül egy nélkülöző család.”