18 év után találkozott a nővel, aki megkapta a fia szívét

Az anya azt mondja, megérte a közel két évtizedes várakozás, hiszen újra hallhatta imádott fia szívét.

“18 évvel ezelőtt, amikor az orvosok közölték velem, hogy nem tudnak segíteni a fiamon, összetörtem. Csak 14 éves volt: egy életvidám, energikus gyerek, akinek a legnagyobb vágya az volt, hogy egyszer majd rendőr lehessen. Képtelen voltam felfogni, miért pont vele történik mindez” – magyarázta a fiú édesanyja, Vicki Brannon a New York Daily Newsnak azután, hogy találkozott a nővel, aki megkapta halott gyermeke szívét.

A 14 éves Matthew McIntyre 1996-ban kapott halálos lövést, a legjobb barátja házában. “Baleset volt. A fiúk aznap egy harmadik osztálytársuk otthonában talált pisztollyal játszottak, mikor az véletlenül elsült, és nyakon találta Mattyt. Az orvosok szerint esélye sem volt” – emlékszik vissza Vicki. A most 56 éves nő azt is elárulta, szerette volna, ha fia legnagyobb vágya teljesül, és segíthet valakin, ezért egyezett bele abba, hogy szerveit átültessék.


18 évvel a sorsdöntő műtét után találkoztak először
Kép forrása: Facebook

A szerencsétlenül járt kiskamasz szívét végül egy szívizombetegségben szenvedő, 13 éves lány, Jennifer Lentini kapta meg, aki nem sokkal az életmentő műtét után a Facebookon megpróbált kapcsolatba lépni megmentője szüleivel. Csakhogy Vicki akkor még nem volt kész a találkozásra. 18 évvel később az anya úgy döntött, felveszi a kapcsolatot a most 31 éves Jenniferrel, és a Facebookon fotókat küldött neki fiáról.

Február 14-én, a Donorok Nemzetközi Napján végül a Tampa repülőtéren személyesen is találkoztak. “Csodálatos érzés volt megölelni őt. Úgy érzem, hogy bár a fiamat elveszítettem, általa kaptam egy kislányt. És ami ennél is boldogabbá tesz, hogy Jennifer is azt szeretné, ha része lennem az életében.” Az anya a New York-i lapnak elmondta azt is, a találkozás során lehetőséget kapott arra, hogy Jennifer mellkasán keresztül újra hallja Matthew szívének dobogását.

“A fiamnak jó, erős szíve volt. Biztos vagyok benne, hogy hosszú életet ad majd Jennifernek.”