Egészséges kislányt szült a meddő asszony

Mindössze 20 éves volt, amikor közölték vele, hogy sosem lehet gyermeke. 15 évvel később egészséges kislányt szült.

“Még most sem igazán akarom elhinni, ami velünk történt” – kezdi a 36 éves brit nő, Allison Noyce aki néhány héttel ezelőtt egészséges kislánynak adott életet azután, hogy jóformán egész életét abban a tudatban élte, hogy sosem lehet gyermeke. “Még csak 20 éves voltam, amikor a nőgyógyászom szembesített a tényekkel. Nem sokkal korábban a menstruációm rendszertelensége miatt kerestem fel, de néhány vizsgálat után kiderült, korai menopauzám van” – mondta.


Képek forrása: Daily Mail

A következő 15 évet Allison abban a tudatban élte, hogy meddő. “Szerencsére hamar megbékéltem a tudattal és néhány évvel később sikerült egy olyan társat találnom, aki ezzel együtt is el tudott fogadni engem.” Csakhogy a 2014-es év vége nem várt meglepetést tartogatott Allisonnak, aki egy 40 mérföldes biciklitúra után figyelt fel az első tünetekre. “Akkor már hetek óta borzasztó fáradékony voltam, szinte állva el tudtam aludni. Aztán egyre többször éreztem furcsa hasfájást, éreztem, hogy a hasam feszül, mintha lenne benne valami, ezért arra gondoltam, talán daganatom van.”

A kétségbeesett nő felhívta háziorvosát, aki arra gyanakodva, hogy egy nagyra nőtt cisztával van dolga, kórházi kivizsgálásra küldte Allisont. “A döbbenet akkor jött, mikor az ultrahangos vizsgálatra került sor, kiderült ugyanis, hogy nyolc hónapos terhes vagyok.” A fiatal nő azt mondja, kis híján leesett a székről, amikor meghallotta a hírt. “Másfél évtizeden keresztül éltem abban a tudatban, hogy meddő vagyok. Fel se tudtam fogni, amit hallottam.”

 

12 nappal később a nő egészséges kislánynak adott életet, akit férjével, a 41 éves Nathannal Sophie-nak neveztek el. “Még mindig hihetetlen, hogy ez megtörtént velünk” – zárja történetét Allison, majd hozzáteszi, szeretne még gyereket, de mivel kislánya születése óta sem menstruált, attól fél, hogy ez a második csoda már nem lehetséges.