Tetvek miatt nem operálták a fiatal nőt – meghalt

Hiába került időben kórházba a háromgyerekes édesanya, fejtetvei miatt a sebészek kétszer is nemet mondtak arra, hogy megoperálják.

„A hölgy, akit heveny hasnyálmirigy-gyulladással szállítottak a kórházunkban, finoman szólva sem volt olyan állapotba, hogy megoperáljuk” – mondta a tragikus eseményeket követően dr. Clare Brown. A Leicesterben lévő kórház rangidős sebésze azt is hozzátette, ha rábólint a műtétre, az egész orvosi teamet kitette volna a fertőzésveszélynek.

A 34 éves, háromgyermekes édesany, Lindsay Swanson 2012. októberének végén került be a kórházba kínzó hasfájás miatt. Az asszonyt azonnal kivizsgálták, és kiderült, fájdalmait az epekövei miatt begyulladt hasnyálmirigye okozza. „Az orvosok azt mondták, ha műtéti úton eltávolítják az epeköveket, az segíthet rajta” – emlékszik vissza Lindsay párja, Lee Dunning, aki azt is elárulta, a műtétet a kórházban kétszer is megtagadták az orvosok arra hivatkozva, hogy az asszonynak fejtetvei vannak.


Kép forrása: mirror.co.uk 

„Fájdalomcsillapítót adtak neki, és hazaküldték. Nem volt jól, de a fájdalmai a gyógyszerek hatására csillapodtak” – mesélte a férj, aki azt is elárulta, ahogy hazaértek, egyből kezelni kezdték az asszony fejbőrét is. „Az orvosunk azt tanácsolta, hat héten belül mindenképp kerüljön sor Lindsay operációjára, ám hiába mentünk vissza a kórházba, újra elküldtek bennünket. Végül hónapokkal a diagnózis után, április elsején fogadta a kórház. Az állapota addigra olyan előrehaladott volt, hogy az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Június 6-án meghalt.”

Lee Dunning biztos benne, hogy felesége halálát az orvosok vonakodása okozta, még akkor is, ha az asszony orvosa állítja, mindent megtettek azért, hogy megmentsék az asszony életét.