Ezért ne facebookozzunk reggel

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a nap két legproduktívabb óráját olyan dolgokkal töltsük, amely nem igényel megerőltető agyi tevékenységet.

Előfordult-e már Önnel, hogy amint kora reggel beért munkahelyére, leült átnézni a leveleit (és valljuk be aFacebookot, netán a Twittert is), ránézett az órára és akkor jött rá, hogy már dél is elmúlt? Ha a válasz igen és úgy érzi, hogy reggeleit valaki ellopja Öntől, akkor megsúgjuk,nincs egyedül. Legalábbis ezzel próbál meg minket nyugtatni Dan Ariely, a Duke University pszichológiaprofesszora.


Kép forrása: Thinkstock 

“Az időbeosztáskor elkövetett egyik legszomorúbb hiba egybevág az emberek azon hajlamával, hogy napjuk két legproduktívabb óráját olyan dolgokkal töltsék, amelyekhez nem kell túlságosan sok kreativitás, a közösségi média pedig ilyen. Ha ezeket a hasznos órákat jobban tudnánk tölteni, akkor sokan jóval sikeresebbek lehetnénk abban, amit igazán el szeretnénk érni” – írta Ariely egy Reddites beszélgetésben. “Az emberek általában reggel a legproduktívabbak és a felébredést követő két óra a legjobb a cselekvésre.”

Kíváncsi a folytatásra? Olvassa el a Házipatika oldalán!