Minden nap halott feleségével ebédel a gyászoló bácsi

Hogy ne érezze magát egyedül, mindenhova magával visz egy közös fotót. Még ebédelni is.

A bácsira egy szemfüles Twitter-felhasználó, Madina Bashizadah figyelt fel ebéd közben. Mint írja, neki és barátainak azt tűnt fel, hogy a bácsi evés előtt akkurátusan elhelyezett egy képet az asztal szemközti részén. „Kicsit jobban megnéztük a képet, és kiderült, a feleségét ábrázolja” – magyarázta a fiatal lány, aki azonnal képet is készített a megható pillanatról.

 Kép forrása: Twitter / Madi Bash

A kép a hét elején került fel a világhálóra és azóta vírusszerűen terjed. Így jutott el a The Huffington Post című amerikai lap szerkesztőihez is, akik azután, hogy felvették a kapcsolatot a kép készítőivel, vállalták, hogy utána járnak a képen szereplő bácsi megható történetének is. Mint kiderült, az idős férfi felesége éveken át küzdött a rákkal, ám öt évvel ezelőtt meghalt.

A bácsi nehezen viselte imádott felesége elvesztését, annál is inkább, mert 17 éves koruk óta ismerték egymást. „Már a megismerkedésük pillanatában szerette volna feleségül venni őt, ám a háború közbeszólt, és szétszakította a szerelmeseket. A bácsi ezután tíz éven át kereste elveszettnek hitt szerelmét: mindenkinek csak a lányról mesélt, aki évekkel korábban rabul ejtette. Még a fodrásznak is, aki a történetet hallva ráismert saját lányára” – mesélte egy neve elhallgatását kérő ismerős.

A szerelmesek végül találkoztak, és nem sokkal később össze is házasodtak. 55 évet töltöttek együtt.