Fogadásból fogyott 75 kilót az anyuka

A nagymamája 400 ezer forintnak megfelelő fontot ajánlott neki, ha ledob magáról 30 kilót.

A 38 éves, négygyermekes brit édesanya végül annyira rákapott az egészséges ételekre és a rendszeres mozgásra, hogy meg sem állt addig, míg a mérleg 75 kilóval kevesebbet nem mutatott. Sőt, még ezután is motivált tudott maradni: a következő hónapokban további 6 kilót szeretne még leadni, hogy igazán jól érezze magát a bőrében.


Karen súlya minden egyes szülés után egyre csak bővült
Képek forrása: Daily Mail 

Pedig Karen Sharpe saját bevallása szerint is nagyon messziről indult. Amikor 2010 februárjában állandó hátfájás és szédülés miatt orvoshoz ment 156 kilót nyomott. „Már épp arról beszélgettünk a dietetikusommal, hogy előjegyeztet gyomorszűkítő műtétre, mert a hagyományos fogyókúrák, amiket kipróbáltam, semmit nem használtak. Örültem a lehetőségnek, hogy egy egyszerű műtéttel megváltozhat az életem” – mesélte a Daily Mail című brit lapnak.

Csakhogy a műtét helyett végül mégis a nehezebb utat választotta, mindezt 82 éves nagymamája kedvéért. „Amikor elújságoltam neki, hogy meg fognak műteni, nagyi, aki egész életében ápolónő volt, közölte velem, hogy megtiltja. Azt mondta, ha igazán akarnám a fogyást, saját erőmből is meg tudnám csinálni. Hogy még jobban motiváljon, felajánlott 1000 dollárt cserébe, ha lefogyok 30 kilót” – emlékezett vissza Karen a fordulópontra.

 

„Sokáig gondolkoztam nagyi szavain, míg végül vettem egy nagy levegőt és belevágtam a dologba. Az elején pokoli nehéz volt: a fogyókúra előtt egy átlagos napot legalább három, de inkább négy tojásos-sonkás-vajas szendviccsel és pirítóssal kezdtem, hogy aztán ebédre sültkrumplival és csirkefalatokkal folytassam. A vacsora sem volt sokkal szerényebb” – tette hozzá, majd elárulta, a fogyókúra alatt szerény reggelivel indított, ebédre sovány, grillezett csirkemellett eszik, vacsorára pedig legfeljebb salátát.


A 38 éves nő nagymamája, Betty volt a legnagyobb segítsége  

„A mozgást is felvettem a napi tevékenységek közé, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy már néhány hónap után érződött az eredmény. Persze nem olvadt le rólam minden azonnal, de szépen haladtam. Egy évvel a nagyival kötött fogadás után már közel 25 kilót fogytam.” Csakhogy Karen sokat emlegetett nagymamája ebben az évben váratlanul, egy mellkasi fertőzés miatt meghalt.

„Összetörtem, hiszen ő adta az erőt, a kitartást, ő volt az, aki biztatott, amikor elgyengültem.” Karen elárulta, hogy a nagymamája halála után egy ideig félre is dobta a fogyókúrát, ám néhány hét múlva rájött, folytatnia kell, éppen a nagymamája miatt. „Most, hogy sikerült leolvasztani magamról a kezdő súlyom majdnem felét, azt hiszem, nagyi is büszke lenne rám. Hála neki egészséges, fitt és mozgékony anya lett belőlem, akire a gyerekei büszkék lehetnek.”