Ikreket szült a nő, akiről azt hitték egyszerű hasfájása van

A fiatal iowai nőnek fogalma sem volt róla, hogy terhes. Csak azért ment kórházba, mert nagyon fájt a hasa.

A húszas évei elején járó Shelby Magnani és vőlegénye, a hasonló korú James Croskey, élete meglepetését élte át néhány napja. A fiatalok, akik mindketten az iowai műszaki egyetem hallgatói, egész eddig úgy gondolták, a következő időszakuk legnagyobb feladata az államvizsga abszolválása, de tévedtek: mostantól ikerlányaik szüleiként is helyt kell állniuk.


Képek forrása: Facebook 

A párnak fogalma sem volt gyermekeik érkezéséről, aznap is csak azért mentek az ankenyi kórházba, mert Shelbynek hirtelen fájni kezdett a hasa. „Rettenetes fájdalmaim voltak a hasam bal oldalán. Arra gondoltam, talán valami görcs lehet, vagy esetleg elrontottam a gyomromat. Az álmomba sem jutott volna eszembe, hogy terhes vagyok” – nyilatkozta a boldog édesanya a szülés után a Whotv-nek.

A terhesség hatodik hónapjában született ikerlányok, Ava és Anno bár nagyon aprócskák, szerencsére teljesen egészségesek. Az orvosok az első ultrahangos vizsgálatok során ráadásul azt is megállapították, hogy az ikrek, úgynevezett monoamniális ikrek, akik a terhesség során közös placentán és magzatburkon osztoztak. A sürgősségi császármetszést végző sebész később elmondta, Shelbynek és gyermekeinek is nagy szerencséje volt, hogy a terhesség komplikációk nélkül zajlott le.

 

Dr. Jennifer Krupp, az iowai koraszülött osztály egyik orvosa elmondta, a monoamniális ikrek esetében a legnagyobb veszély az, hogy a köldökzsinórok összeakadnak, ez pedig különböző egészségügyi problémákat, szélsőséges esetben halált is okozhat. Ava és Anna esetében szerencsére nem így történt, a makkegészséges kislányokat néhány hét megfigyelés után szüleik haza is vihetik majd.