Háromszor küldték haza a kórházból – meghalt

Hiába volt három nap alatt háromszor is kórházban a hétéves kislány, ritka fertőzését így sem vették észre.

„Azt szeretném, ha ez más szülővel nem történhetne meg” – kezdte interjúját a hétéves Evelyn Smith megtört édesanyja, Helen. „Nincs ahhoz fogható fájdalom, mint amilyet egy gyermek elvesztése jelent. Evelyn halála olyan sokk, amit mind a mai napig nem tudtunk feldolgozni” – tette hozzá.

A brit édesanya azután, hogy kislánya, Evelyn tavaly szeptemberben váratlanul rosszul lett, a poklok poklát járta meg. Mint később kiderült, a kislány egy, a meglévő krupp-betegsége ritka szövődményeként kialakuló bakteriális légcsőgyulladásba halt bele, amit orvosai annak ellenére se vettek észre, hogy a gyermeket három nap alatt háromszor vizsgálták.

„Mindent megtettünk, hogy segítséget szerezzünk a lányunknak, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megmentsük az életét” – panaszolja az anya, aki úgy véli, gyermeke még ma is élne, ha az orvosok komolyan vették volna aggodalmát.


Kép forrása: mirror.co.uk 

A most véget ért, átfogó vizsgálat szerint, Evelyn 2013. szeptember 11-én már enyhe fejfájással ébredt, ennek ellenére iskolába ment, majd délután balettozni. Másnap hajnali 2 órakor azzal ébresztette szüleit, hogy nem kap levegőt. Az édesanya azonnal bevitte őt a warwicki kórház ügyeletére, ahol a kislány láza pillanatok alatt felszökött 40 fokra.

Az anya elmondása szerint Evelynt megvizsgálták, kapott lázcsillapítót, ám a hányás ellenére néhány óra múlva hazaengedték. Mivel a láza még másnap is magas volt, az anya ismét orvoshoz vitte a gyereket: az orvos mandullagyulladásra gyanakodt, amire penicillint írt fel. Evelyn láza még aznap este újra felszökött, Helen pedig harmadszor is kórházba vitte gyermekét. „Az orvos ezúttal kruppot diagnosztizált, majd megkért, két nap múlva mindenképpen vigyem vissza hozzá Evelynt.”

Csakhogy a kislány két órával azután, hogy harmadszor is hazaküldték a kórházból összeomlott és meghalt. „Amikor először panaszkodott rá, hogy nem érzi jól magát, azt gondoltam egy egyszerű nátha az egész. Álmomban se gondoltam volna, hogy elveszíthetem a gyermekem” – mondta az édesanya.