Plüssrobbanás

A Taronga Zoo-ban csak úgy potyognak a koalabocsok mostanában - de szerencsére nem a fáról le.
Kapcsolódó cikkek

Az ausztrál állatkertben baby boom van, legalábbis koaláéknál, ahol három pici is született az elmúlt 10 hónap folyamán. Az első körülük, egy lányka tavaly karácsonykor jött világra és – bár egy hónapnyi késéssel – de nemrégiben kimászott anyja erszényéből. Azóta azon dolgozik szorgalmasan, hogy behozza az elvesztett időt: próbálja felfedezni az őt körülvevő világot, sőt, már az első eukaliptuszleveleit is megkóstolta.

.

A gondozók szerint a pici lány egészséges és szépen fejlődik. Anyja, Ruby is egyre nyugodtabban veszi (a számára még új) anyaság lépcsőit. A bocsnak még nincs neve, de az állatkert tervezi, hogy hamarosan a közönséghez fordul majd ötletekért.

A Taronga egy másik koalája, River is első gyermekének érkezését ünnepli idén. Ez a bocs fiú, és a faj egyik kedvenc eukaliptusz fájának aboriginál nevét kapta. Bardin 10 hónapos, és korának megfelelően gyarapszik mind súlyban, mind önbizalomban – ő is előbújt már az erszény rejtekéből. A harmadik apróság nem más, mint az ő unokatestvére. Bai’yali anyja ugyanis Tilly, River nővére. Ez a lányka még egy ideig az erszény melegét élvezheti.