Fatális véletlenek, vagy hibák a mátrixban – második rész

Egy kétszer megmentett bébitől az ikertornyok érintésével jutunk el két fejbelőtt elnök történetének meghökkentő párhuzamaiig.
Kapcsolódó cikkek

Összefüggésnek látszó fatális véletlenek, vagy bizonyítékok egy háttérből irányító láthatatlan kézre, esetleg hibák a mátrixban. Tegnap öt furcsasággal kezdtük, és a perui vonaton összefutó hasonnevű idegenektől eljutottunk James Dean elátkozott „Little Bastard”-jáig. Ma pedig lesz dupla babamentés, finn fivérek párhuzamos végzete, a Word és a World Trade Center összefüggései, Mark Twain üstökössel keretezett életrajza, és két amerikai elnök, akiknek sorsában sokkal több közös van, a fegyveres merényletnél. Íme a Richtop10 válogatásának másdoik adagja! Felkészültek?

 

5. A kétszer megmentett baba

Mi az esélye annak, hogy ha kiesik egy baba egy emeleti ablakból Detroit belvárosában, akkor épp egy arra járó férfire zuhanjon, aki felfogja a becsapódást megmentve így a gyermek életét? Nem sok ugye? Márpedig az utcaseprő Joseph Friglockra kétszer is ráesett ugyanaz a baba, ugyanabból az ablakból az 1937-ben, és 1938-ban. Mindkét esetet kisebb sérülésekkel úszta meg a férfi és a gyermek is.

 kép: Thinkstock

4. A finn ikrek

Ha azt leírom azt, hogy egy 70 éves finn ikerpár mindkét tagja ugyanazon a napon halt meg 2002-ben, mert kerékpározás közben mindkettejüket elütötte egy teherautó, azt kérdik majd: na és? De ha hozzáteszem azt is, hogy két különböző balesetben haltak meg, egymástól viszonylag távol? Na ugye! A két testvér pedig ugyanazon az úton halt meg, egymástól nagyjából két kilométernyire, ugyanabban a hóviharban. A két baleset két óra eltéréssel zajlott le, a másodjára meghalt fivér semmit sem tudott testvére haláláról, vagyis a második fivér öngyilkossága az első halála miatt nem jöhet szóba megoldásként.

 kép: Thinkstock

3. Szeptember 11. és a Windings

Talán soha, egy esemény sem szült annyi összeesküvés elméletet, és adott teret annyi találgatásnak, mint a New York-i World Trade Center elleni repülőgépes terrortámadások 2001. szeptember 11-én. Íme az egyik legkülönösebb: Q33NY volt a regisztrációs száma annak a járatnak mely elsőként csapódott a felhőkarcolóba aznap reggel. Próbálja ki a következőt: gépelje be az azonosítót Microsoft Word-be, Windings-el, vagyis azzal a rajzos betűtípussal, amelyet már az 1992-ben megjelent 3.1-es Winows is tartalmazott! Ha a betűket naggyal írja, az alábbi képet fogja látni. Félelmetes, nem igaz?

 kép: Hír24

2. Mark Twain és a Hailey-üstökös

Mark Twain amerikai író 1835-től, 1910-ig élt. Mi ebben a különös? Mindkét évben megjelent a földet 75 évente „meglátogató” Hailey-üstökös. Ami azt illeti az élete végén mélyen depressziós Twain a feljegyzések szerint 1909-ben sokszor mondogatta: „A Hailey-vel jöttem, a Hailey-vel fogok távozni is.” Igaza lett: 1910. április 21-én szívroham végzett vele.

 kép: Hír24

1.  Lincoln és Kennedy

Az Amerikai Egyesült Államok tizenhatodik, és harmincötödik elnökének sorsa nem csak azon a ponton fonódik össze, hogy mindketten fegyveres merénylet áldozatai lettek, mialatt hivatalukat töltötték be. Mindkettőjüknek legalább annyi ellensége volt, mint ahány híve, mert mindketten harcoltak az afroamerikaiak jogaiért: Lincoln a rabszolgaság, Kennedy pedig a szegregáció ellen. Azon túl, hogy mindkettőt fejbe lőtték, számos furcsa egybecsengést találunk ha a történetüket elemezzük.

Lincolnt 1846-ban választották kongresszusi képviselőnek, Kennedyt 1946-ban, előbbi 1860-ban lett elnök, utóbbi 1960-ban. Mindkettőjük felesége elveszített egy gyermeket, amíg a Fehér Házban éltek. Mindkettőjük ellen pénteken hajtottak végre merényletet, mindkét esetben déliek. Lincolnnak volt egy Kennedy nevű titkára, aki megpróbálta lebeszélni az elnököt a színházlátogatásról, míg Kennedyt egy Lincoln nevű titkár unszolta, hogy mondja le a dallasi utat. Mindkét meggyilkolt elnököt egy déli származású Johnson nevű férfi követte a hivatalban: Andrew Johnson 1808-ban, míg Lyndon Johnson 1908-ban született. S ha mindez nem lenne elég, a merénylők is: John Wilkes Booth 1839-ben született, Lee Harvey Oswald pedig 1939-ben. Előbbi egy színházból menekült, és végül egy raktárban fogták el, míg utóbbi egy raktárból menekült, és egy színházban kapták el.