Alig egy év alatt ötven kilót dobott le egy hagyomány kedvéért

A fiatal lány szerette volna, ha az esküvőjük után párja átviszi a küszöbön. Csakhogy eljegyzésükkor meg se bírta őt emelni.

„Próbáltam elviccelni a dolgot, mintha az egész nem lenne nagy ügy, de legbelül zokogtam” – emlékezett vissza a Mirror riporterének a fordulópontra a 21 éves brit lány, Grace Peacock. „A világ legboldogabb nőjének kellett volna lennem, hiszen megkérték a kezemet, ehhez képest csak arra tudtam gondolni, hogy egy bálna vagyok.”


Grace az eljegyzése előtt – Képek forrása: mirror.co.uk 

Dan Newsom, Grace gyerekkori szerelme, akivel 13 éves koruk óta alkotnak egy párt, éppen két évvel ezelőtt, karácsonykor döntött úgy, hogy megkéri a lány kezét. „Még mindig pontosan emlékszem, szerintem sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot” – mondja a lány, majd elárulja, nem sokkal azután, hogy felébredtek, Dan térdre ereszkedett előtte és feltette a nagy kérdést. „Olyan romantikus volt az egész. Pontosan így képzeltem.”

Csakhogy a földöntúli boldogságot hamar porrá zúzta a túlsúly. Dan és Grace ugyanis kitalálták, hogy az esküvőjük napján felelevenítenek egy régi hagyományt, mely szerint a fiatal férj a házasságkötésük után átviszi feleségét a közös házuk küszöbén. „Nagy lelkesedésünkben neki is álltunk gyakorolni, de Dan még csak felemelni sem tudott, nem hogy megtartani” – mondta a lány, aki két évvel ezelőttig több mint 110 kilót nyomott.

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban” – emlékszik vissza a fiatal menyasszony, aki egész életében súlyproblémákkal küzdött. „Már gyerekként is sokkal nehezebb voltam, mint a legtöbb velem egykorú lány, és a helyzet az iskolában, az egyre több stressz miatt csak tovább romlott. Mire az érettségimre került a sor, már több mint száz kiló voltam.”


És alig egy évvel később, 50 kilóval könnyebben 

Három évvel később sort került az eljegyzésre, és az egyetemista lány úgy döntött, itt az ideje, hogy végre végleg leszámoljon a plusz kilóival. Két hónappal a kínos incidens után, amikor barátja nem bírta megemelni, 23 éves nővérével jelentkeztek egy olyan csoportba, ahol kifejezetten súlyproblémákkal küzdők segítették egymást. „Megan egyik barátja a csoport segítségével egy hónap alatt közel 7 kilót fogyott. Mindezt úgy, hogy továbbra is ehetett szénhidrátot. Tudtam, hogy éppen ez való nekem is.”

A módszer annyira bevált Grace-nek, hogy alig egy évvel később már több mint 50 kilótól szabadult meg, és hosszú évek óta először bikiniben mutatkozhatott. „Most már végre jól érzem magam a bőrömben, de az még boldogabbá tett, hogy elértem a magam elé tűzött célt, és még az esküvő előtt le tudtam fogyni” – mondja büszkén a lány.