140 kilót fogyott, mert nem fért ki az ajtón

A 46 éves asszonnyal közölték orvosai, hogy legfeljebb négy éve lehet. Ekkor döntötte el, hogy változtatni fog.

A háromgyerekes brit édesanya ekkor már 228 kilót nyomott és még annyi időre sem tudott felkelni az ágyból, hogy egy ebédet összeüssön magának. Szégyellte magát, azt meg különösen, hogy extrém túlsúlya miatt legidősebb lánya segítségére szorul, ám ennek ellenére képtelen volt változtatni az életmódján. Szinte egész nap csak az ágyat nyomta, amikor pedig nem tévézett, a lánya által rendelt ételeket ette.

„Ki sem mertem menni a házunkból, úgy szégyelltem magam. Rettegtem, hogy mit mondanak majd az emberek, elvégre akkor már évek óta a lányom viselte a gondomat. Szegény gyerek attól félt, hogy a túlsúly miatt valami baleset ér, és erre meg is volt minden oka. Alig bírtam járni, sőt, az is többször előfordult, hogy a méreteim miatt beszorultam a két ajtófélfa közé.”


Képek forrása: mirror.co.uk 

A változást végül egy kötelező orvosi vizsgálat hozta el, ahol Janet végül szembesítették a kárral, amit saját magának okozott. „Légzésgondjaim voltak, magas vérnyomásom, és arthritiszem a kezemben, a lábamban és a nyakamban is. Mivel hagyományos módon képtelen voltam súlyt veszteni, az orvosok úgy döntöttek, hogy előjegyeznek gyomorgyűrű-műtétre. Ez volt az utolsó esélyem” – mondta a Mirror című magazinnak a nő, akivel orvosai ekkor közölték, hogy jelen állapotában legfeljebb négy évet élhet.

„Miután megvolt a műtét, soha többet nem néztem vissza. Vettem egy nagy levegőt, és hátrahagytam az összes rossz szokásomat: lemondtam a csokiról, a szünet nélküli nassolásról, a chipsekről és a süteményekről is” – mondja az asszony, aki ezután kizárólag egészséges és kalóriaszegény ételeket evett.

„Elkényeztetett gyerek voltam, hiszen én voltam a legfiatalabb öt testvér közül. Már 11 évesen is kövérnek számítottam, ez pedig az idő múlásával egyre csak rosszabb lett” – magyarázza miért hagyta odáig fajulni a dolgokat, hogy túlsúlya már az életét is veszélyeztesse. „A műtét megmentette az életemet, hiszen azóta több mint 140 kilót fogytam” – mondja a most 89 kilós asszony, aki arra a legbüszkébb, hogy végre a saját lábán mehet ruhákat vásárolni.

 

„Igen, az extrém súlyvesztés miatt megnyúlt a bőröm, ami sokszor tényleg nagyon zavar. Ilyenkor az ad erőt, hogy az unokámra gondolok és arra, hogy csak a fogyásnak köszönhetem, hogy megélhettem a születését.”