Ahelyett, hogy otthonba adta volna, mindenhova magával viszi nagymamáját

Nem akarta, hogy vadidegenek vigyázzák szeretett nagyiját, ezért inkább magához vette. Még dolgozni is magával viszi.

A 24 éves kínai nő, Huang Lihua azután döntött úgy, hogy magához veszi idős nagymamáját, hogy kiderült, a 88 éves asszony állandó felügyeletre szorul. Huang családja ezt a felelősséget nem akarta felvállalni, ezért arra jutottak, otthonba adják a nagymamát, ahol állandó orvosi felügyeletet kapott volna. Csakhogy Huang közbeszólt.

„Képtelen lettem volna megbarátkozni a gondolattal, hogy vadidegenek gondoskodnak az imádott nagymamámról” – idézte a brit Daily Mail Huangot, aki elárulta, a mai napig sem felejtette el azokat a csodás éveket, amiket gyerekként nagymamájával töltött. „Kicsi voltam, mindössze két éves, amikor először mentem hozzá. Mindkét szülőmnek dolgoznia kellett, nem engedhették meg maguknak, hogy otthon maradjanak velem, így a nagyszüleim gondjaira bíztak” – emlékezett vissza.


Képek forrása: Daily Mail 

A nagymama, Wan Zongsiu akkor még Dél-Kínában élet férjével, távol a nagyvárosoktól. „Mindenki azt kérdezgeti, nem unatkoztam-e ott távol a várostól, a családomtól és a barátaimtól” – mondja Huang, majd hozzáteszi: „Éppen ellenkezőleg. Azok voltak életem legszebb, legboldogabb évei. A nagymamám sosem zárt be engem, bárhová ment is, mindenhova magával vitt engem is.”

Huang épp ezeknek az emlékeknek a hatására döntött úgy, hogy magához veszi nagymamáját. „Szerencsés vagyok, hogy van lehetőségem gondoskodni róla. Van egy jól működő párkapcsolatom, és egy sikeres éttermem, ahol a nagyit mindig szívesen látják.” Huang és nagymamája minden áldott reggel együtt indult útnak: „Ha a nagyinak jó napja van, együtt sétálunk az étteremig. Ha elfárad, a hátamon cipelem őt.”

 

A fiatal nő elmondása szerint nagymamája ma már boldog a városban: „Sokat üldögél az étterem előtt, és rengeteget beszélget az emberekkel. Nálunk mindig történik valami, szóval az biztos, hogy sosem unatkozik.”