Félt fogorvoshoz menni, inkább azt hazudta, elrabolták

A 12 éves kisfiú támadóját egy hónapig keresték a francia rendőrök. Hiába.

Dermesztő történettel rukkolt elő egy tizenkét éves francia kisfiú, amikor a Francia Alpokban lévő St. Gervais városka járőröző rendőrei rátaláltak és kérdőre vonták, miért bujkál a bokrok között. A kisfiú – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – elmondta, épp a fogorvosához tartott, amikor egy izmos férfi a kocsijába rántotta – számolt be a Midi Libre című francia hírportál.

A rendőrök ezt követően bevitték a kisfiút, és alaposan kikérdezték. A gyerek pontos leírást adott támadójáról, egy izmos, fehér férfiről, jobb arcfelén hosszú, vágott sebhellyel. Azt is elmondta, csak a szerencsének és a lélekjelenlétének köszönhette, hogy meg tudott menekülni: amikor támadója félreállt a kocsival, ő gyorsan kipattant az autóból és futni kezdett.

A gyerek beszámolója alapján nyomozás indult az ügyben. A francia rendőrök egy hónapon keresztül keresték az ismeretlen férfit, akire illett a kisfiú leírása. Csakhogy sehogy se bukkantak a támadó nyomára. Hogy felgöngyölíthessék az ügyet, a rendőrök végignézték a város összes köztéri biztonsági kamerájának felvételét, ekkor jöttek rá, hogy a kisfiú elbeszélése nem felel meg a valóságnak. Ismét kikérdezték, ám a gyerek ekkor megtört és bevallotta, hogy csak hazudott, és csak színlelte az elrablást, hogy ne kelljen fogorvoshoz mennie.