Meddővé akarták tenni, egy kisbabával tért haza

A 25 éves nő azért ment kórházba, hogy eltávolítsák a petefészkeit. A műtét alatt derült ki, hogy terhes.

Az új-zélandi Rebecca Oldman hónapokkal ezelőtt azért kereste fel háziorvosát, mert szinte szünet nélkül fájt a hasa. Az orvos – bár nem talált semmi rendelleneset – kórházba küldte Rebeccát, abban bízva, hogy ott majd megtalálják a kínzó alhasi görcsök okát. Csakhogy az orvosok hat negatív terhességi teszt, két vérteszt és három ultrahangvizsgálat után sem tudták megmondani, mi baja, ezért úgy döntöttek, eltávolítják a petefészkeit.

„Biztosak voltak benne, hogy a panaszaimat ciszták okozzák, ezért döntöttek az eltávolítás mellett. Nehéz volt beletörődnöm, hogy ez azt jelenti, soha többet nem lehet saját gyerekem, mégis úgy éreztem, az egészségem érdekében bele kell egyeznem a műtétbe” – mondta a már kétgyermekes édesanya a New Zealand Herald című lapnak.


Kép forrása: metro.co.uk

Nem sokkal később sor került a műtétre is, ám alighogy az orvosok nekiláttak a petefészek eltávolításának, döbbenetes dolgot fedeztek fel. Kiderült, hogy Rebecca fájdalmait valójában nem ciszták, hanem egy, a vége felé közeledő terhesség okozza. „Az egészséges kisfiú miközben nőtt, nyomni kezdte a környező szerveket, ez okozhatta a szűnni nem akaró fájdalmat” – magyarázta a Middlemore Hospital sebésze, aki azt is elmondta, miután fény derült a terhességre, az orvosok sürgősségi császármetszést hajtottak végre. „A baba annyira be volt szorulva, hogy a sebészeink csak egy speciális fogóval tudták őt világra segíteni” – tette hozzá.

Rebecca az új-zélandi lapnak elárulta, mérhetetlenül boldog, és nagyon örül a váratlan meglepetésnek. Pláne úgy, hogy azért ment kórházba, hogy meddővé tegyék. A kórházban eközben vizsgálat indult, hogy kiderüljön, miért nem derült ki hamarabb Rebecca terhessége.