Fél órával a halála után kezdett lélegezni az újszülött

Az orvosok már közölték a szülőkkel a halálhírt, amikor a kicsi váratlanul magától kezdett lélegezni.

Azon a májusi napon a 33 éves Victoria Weaving-Shorrocks és párja, Vic nagy izgalommal és még nagyobb reményekkel érkezett a kórházba. Annál is inkább, mivel hosszú évek óta vártak arra a pillanatra, hogy végre kezükbe vehessék gyermeküket. Természetes úton ugyanis évek óta hiába próbálkoztak, nem jártak sikerrel, így végül egy hosszadalmas termékenységi kezelés végén sikerült Victoriának teherbe esnie.

A kezdeti nehézségeket követően Victoria terhessége teljesen eseménytelenül és problémamentesen zajlott. Azon a májusi napon a szülés is rendben indult: miután elfolyt a magzatvíz a leendő szülők gyorsan a kórházba siettek. A gondok ezután kezdődtek: hiába tágult az asszony megfelelően, hiába érkeztek a fájások, a kis Luke csak nem akart megszületni.


Képek forrása: The Daily Mail

„Gondolhattam volna, hogy valami baj van. Az egész túl sokáig tartott” – emlékszik vissza a megtört asszony a szülésre. „Amikor befektettek, az orvosom azt ígérte, másnap reggelre már megszületik a kisfiunk, ehhez képest még másnap délben is csak vajúdtam, így az orvosok délután háromkor úgy döntöttek, császármetszésre lesz szükség.”

A Daily Mail című brit lap cikkéből kiderült, Victoria nem aggódott. Csak az utolsó utáni percben fogta el rossz érzés, amikor azon tanakodott, vajon miért van mégis szükség a császármetszésre, amikor egészen addig a nővérek arról győzködték, hogy természetes úton is meg tudja szülni gyermekét. „A műtőben egyik pillanatról a másikra változott meg mindenkinek a hangulata, ahogy felnyitottak. Kiderült, hogy Luke feje elakadt a szülőcsatornában, és hosszú órákig oxigénhiányos állapotban volt. Hiába emelték ki, nem sírt fel” – nyilatkozta Victoria, majd elmondta, a műtőben szinte mindenki sírt, amikor az orvos közölte a halálhírt.

Az asszonyt ezután visszavitték a szobájába, ahol nem sokkal később közölték vele, hogy kisfia mégis él, és az intenzíven fekszik. Mint kiderült, a kis Luke a születését követő 36. percben, amikor már mindenki lemondott róla, magától lélegezni kezdett. „Senki nem számított arra, hogy ez történik. Az orvosom később elárulta, még sosem élt át hasonlót.” A kicsit azonnal az intenzív osztályra szállították, majd vizsgálni kezdték.

Kiderült, hogy az oxigénhiány miatt súlyos agykárosodást szenvedett, és kevés esélye van arra, hogy néhány napnál tovább éljen. Luke ennek ellenére még további három hónapot élt, többet, mint amit bárki gondolt volna: másfél hónappal a születése után, az orvosok megengedték a szülőknek, hogy hazavigyék a gyermeket. Végül otthon, evés közben lett rosszul, és hiába szállították kórházba, nem sokkal később meghalt.

Victoria ezt követően beperelte a kórházat, mert úgy gondolja, ha hamarabb megcsászározzák, gyermeke még ma is élne.