Saját öccsét segítette világra egy nyolcéves kislány

A szülés váratlanul indult be, és olyan gyorsan zajlott, hogy az orvosoknak esélyük se volt időben érkezni.

Most hétfőn kora reggel az orvosok helyett, végül egy nyolcéves kislány volt az, aki világra segítette saját öccsét. Igaz, ami igaz, a kislánynak ehhez kellett némi telefonos segítség is, ám az elmondások szerint végig bátran, a hidegvérét megőrizve segített anyjának, míg a mentők meg nem érkeztek.

A kislány lélekjelenlétére azért volt szükség, mert 29 éves édesanyjánál, aki második terhességének a 38. hetében járt, teljesen váratlanul indult be a szülés. „Reggel 7-kor arra ébredtem, hogy erősen vérzek, és fáj a hasam. Azonnal hívtam a 911-es segélyhívót, ahol a diszpécser azt tanácsolta, próbáljak megnyugodni, majd hozzátette, küldi a segítséget” – emlékezett vissza Krystle Garcia a rendkívüli eseményekre.

„A fájdalom egyre erősebb lett, és tudtam, hogy nem tudok várni, míg megérkeznek a mentők. A telefont belenyomtam Jazmine kezében, és arra kértem, csinálja azt, amit a vonal végén a néni mond neki. Jazmine szerencsére nagyon szófogadó kislány, ezért nem volt semmi probléma. Végül ő segítette ki az öccse fejét és a vállát is.”

Nem sokkal később megérkeztek a mentők is, így a szülés utolsó részében már ők segédkeztek az édesanyának, akit ezután a tampai General Hospitalba szállítottak. A kisfiú, aki a Joseph James Snyder nevet kapta szerencsére teljesen egészséges, és már otthon van édesanyjával és nővérével együtt. „Úgy érzem, ami történt közelebb hozott minket Jazmine-nel” – idézte az édesanyát a Daily Mail című brit lap.