“A lányom tizenhat éves és terhes”

Katalin élete, lánya elképzelt jövője egy pillanat alatt omlott össze, mikor pár nappal ezelőtt a tinédzser egy vallomással állt édesanyja elé.

Az Ursula blog 38 éves vendégszerzője a hétvégi anyák napi posztok hatására döntött úgy, hogy billentyűzetet ragad, és megírja történetét, ugyanis, mint mondja, jövőre tizenhat éves kislánya is érintett lehet. A kamasz ugyanis terhes.

A kétségbeesett anya elmondja, fogalma sincs, hogy kerültek ebbe a helyzetbe. Úgy érzi, lányuk nevelése során mindent jól csináltak, hiszen egyszerre igyekeztek mindenben támogatni őt, része lenni az életének, ugyanakkor tiszteletben tartani a lány privátszféráját. Beszélgettek vele, felkészítették a kamaszkorral járó élethelyzetekre – így például a szexre és a védekezésre is -, most mégis azzal kénytelenek szembesülni, hogy kudarcot vallottak.


Kép forrása: Thinkstock

“A lányom tizenhat éves, gimnazista. Nem túl jó tanuló, de sosem volt az, mi persze biztattuk és segítettünk neki, amennyire lehetett. De mindig önfejű volt egy kicsit. […] A közöttünk lévő viszony sem volt különösebben rossz, tudtam, hogy vannak titkai, de mindenütt azt olvasni, hogy tartsam tiszteletben a gyerekem magánszféráját, és ne érdeklődjek túlságosan, hagyjam, hogy magától nyíljon meg.

Hát most megnyílt. És persze örülök, hogy megtette, hogy elmondta nekünk, mekkora bajban van. Gyermeket vár.

Pár héttel ezelőtt egy buliban volt az iskolatársaival, és azt követően a barátnőjénél aludt. Legalábbis úgy tudtuk. A barátnője szülei meg úgy tudták, hogy itt. Igazából egész éjjel a házi buliban voltak, ahol – elmondása szerint – egy kicsit berúgott, és az ital hatására túlságosan egymásba bonyolódott egy fiúval.”

Katalin ezután leírja, hiába olvasott számtalan hasonló történetet a különböző lapokban, most, hogy az ő családja lett ugyanannak a történetnek a főszereplője, teljesen összezavarodott. És, ha mindez nem lenne elég gond, a terhesség híre egy újabb problémát is felszínre hozott a házasságában.

Kíváncsi a folytatásra? Olvassa el az Ursula blogon!