Egy kilót is felszedhetünk egy átmulatott éjszakán

Ha heti egyszer kirúgunk a hámból és ivászattal egybekötött görbe estét tartunk, már az is egy kilós hízást jelenthet.

Aki fogyókúrázik, annak érdemes figyelembe vennie, hogy hiába kínozza magát alacsony kalóriás ételek fogyasztásával, ha időnként komoly mennyiségű italt fogyaszt – akár csak hetente egyszer. Ilyenkor ugyanis annyi kalóriát veszünk fel, ami akár egy kilónyi testsúlygyarapodáshoz is vezethet.

A hízást nem elsősorban az italok okozzák, hanem a hatásuk semlegesítésére elfogyasztott ételek. Kocsmázás közben vagy utána sokan egy zsíros gyrost esznek, majd a következő napon egy kiadós reggelivel a másnaposságot próbálják leküzdeni. Ezek aztán valódi kalóriabombák, akár 5000 plusz kalóriát is jelenthetnek – írja a brit Daily Mail.

A legtöbb embernél van egy pont, amikor már nem tudja megállni, hogy ne egyen, ne igyon többet a kelleténél. Az átbillenés a férfiaknál két liter sör után következik be, a nőknél két-három (nagyobb) pohár bor is elég. A megkérdezett britek majdnem 60 százaléka túllépi ezt a határt, hetente legalább egyszer. Az átbillenési pont után a nők általában 5725 pluszkalóriát szednek fel, ami a napi energiaszükséglet csaknem háromszorosa. A férfiaknál a chipsek, gyrosok, pizzák, hamburgerek pedig átlagosan 6946 kalóriát jelentenek. Ez a férfiak esetében a napi energiaszükséglet háromszorosánál is többet tesz ki.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!