Íme, egy hároméves, aki okosabb, mint ön!

Folyékonyan olvas, pár hét alatt megtanult spanyolul és úgy egyébként ő a Mensa legfiatalabb tagja.

Az exkluzív egyesület azért választotta meg legfiatalabb tagjának az alig három éves arizonai kislányt, mert a tesztek szerint Alexis IQ-ja már most meghaladja a 160-at. Édesapja elmondása szerint két éves kora óta olvas, egy iPad-alkalmazás segítségével néhány hét alatt megtanult spanyolul, a különféle logikai feladatokat pedig játszi könnyedséggel oldja meg.

A büszke apa, Ian Martin a napokban azt nyilatkozta az arizonai ABC15 tévének, hogy feleségével Alexis első szülinapja után kezdtek arra gyanakodni, hogy lányuk nem átlagos gyerek. „Minden este olvastunk neki egy mesét. Azután, hogy egy éves lett és elkezdett beszélni, arra lettünk figyelmesek, hogy Alexis vissza tudja mondani a mesét. De nem akárhogy! Pontosan azokkal a szavakkal, ahogy a feleségemmel meséltük neki.”

A csodagyerek két évesen kezdett olvasni, ijesztően gyorsan tanul, és szinte bármit megjegyez. Különleges képességeinek köszönhetően Alexis már most tagja a Mensa Egyesületnek, melynek közel 60 ezer tagjából ő a legfiatalabb.


ABC Entertainment NewsABC Business News