Pár nap alatt több mint egymillió barátja lett az autista kisfiúnak

Colin azt mondta, nincs egy barátja se, akivel megünnepelhetné a szülinapját. Édesanyja az internet népétől kért segítséget.

Amikor a michigani édesanya tervezni kezdte kisfia, a 11 éves Colin szülinapi zsúrját és megkérdezte, kiket akar meghívni, darabokra tört a szíve… Nem számított ugyanis a válaszra, amit hallani fog. Kisfia, a 11 éves Colin ugyanis azt felelte neki, már a bulit is felesleges megszerveznie, mert úgy sincs senki, akit meghívhatna vagy el akarna jönni.


Képek forrása: Facebook

Colin beteg: az autizmus egyik enyhébb válfajához, az Asperger-szindrómához hasonló tünetei vannak, ami miatt nehezen ismerkedik és úgy egyáltalán, gondot okoz neki a társas kapcsolatok létrehozása. Mint kiderült, a kisfiú az iskolában is rendszeresen egyedül eszik, mert nem akarja, hogy viselkedésével kellemetlen helyzetbe hozzon másokat.

Édesanyját, Jennifert azonban keményebb fából faragták annál, hogy „csak” emiatt lemondjon arról, hogy életre szóló élménnyel ajándékozza meg gyermekét. Úgy döntött, létrehoz egy Facebook-oldalt, ahol arra buzdítja az ismerősöket és rokonokat, hogy küldjenek fiának szívmelengető és biztató üzeneteket szülinapjára, hogy érezhesse, attól még, mert az iskolában nincsenek barátai, sokan vannak, akiknek fontos. A határidő március 9-e: Colin születésnapja.

„Nem gondoltam, hogy az oldal ekkora siker lesz” – mondta Jennifer az oldalra feltöltött egyik videójában, majd folytatta: „Már azzal is elégedett lettem volna, ha összejön 50, maximum néhány száz ember az ismerősökből, akik írnak Colinnak. Megható ez a hatalmas szeretet, ami azóta körülvesz minket.” A február 2-án indított oldalnak jelen pillanatban már 1,5 milliónál is több rajongója van, akik mindent megtesznek majd, hogy Colin sose felejtse el, mennyien szeretik.

A sikeres akcióról egyébként a kisfiú egyelőre mit sem sejt. Édesanyja azt szeretné, ha kisfia majd a szülinapján szembesülne azzal, hányan írtak neki.