Egy hetet élt túl az autóroncsba szorulva egy kutya

Runának az ütközéskor veszett nyoma. Senki se hitte volna, hogy hét nap múlva az autóroncsból kerül elő.

A kutya gazdái már csak azért sem reménykedtek, hogy szeretett kedvencük még élve előkerülhet, mert a súlyos balesetben, amiben a család autója egy kisteherautóval ütközött frontálisan, két másik kutyájuk elpusztult. Amikor a baleset után Runát is hiába szólongatták, arra gondoltak, a szerencsétlen állat az ütközés erejétől kirepült az autóból.

Csakhogy nem így történt. A halálra vált állat az ütközés után bemenekült az egyik ülés alá, és ott bujkált egészen addig, míg a roncsot be nem szállították a rendőrségi telepre, és ott rá nem bukkantak. Eközben hét teljesen nap telt, miközben Runa étlen-szomjan, egy hang nélkül gubbasztott az ülés alatt. „Teljesen hihetetlen, hogy túlélte” – nyilatkozta később a pórul járt sofőr fia, Alexander Fagerlund, amikor értesítették, még valaki túlélte a balesetet.


Kép forrása: The Local

„A furcsa az, hogy közvetlenül az ütközés után jártam a roncsnál, mert el kellett hoznom a szüleim táskáit. Az autó annyira összetört, hogy csak a csomagtartó ajtaján keresztül tudtam bemászni… Ennek ellenére igyekeztem alaposan átnézni a roncsot, de Runát sehol se láttam”- tette még hozzá.

Az egy hétig tartó sokk után, Runa csak lassan talált vissza régi önmagához. Mostanra viszont gazdija szerint már teljesen egészséges, ha tehetné szinte folyamatosan csak enne.