Istenként tisztelik a férfit, aki 36 centis „farokkal” született

Az indiai férfi környezete szerint, a majomisten született benne újjá. Csodákat várnak tőle.

Napjában több tucat ember érkezik hozzá szerte Indiából. Van, aki gyógyulásért jön, más a szorongató anyagi helyzetén szeretne változtatni, megint más a családi békét szeretné helyreállítani a 35 éves Chandre Oraon segítségével. Az indiai Alipurduarban élő férfit ugyanis istenként tisztelik, mindezt egy genetikai rendellenesség miatt.

Chandre nyitott gerinccel született, ami azt jelenti, hogy egyes csigolyái egy magzati fejlődési rendellenesség miatt nem tudják teljes egészében körülölelni a gerincvelőt, így azok nyitottak maradtak. Chandre esetében a nyílás elég nagy ahhoz, hogy azon a gerincvelő is kitüremkedjen, így az mára pontosan úgy fest, mint egy hosszú „farok”.

A rendellenesség miatt a férfi környezete meg van győződve arról, hogy Chandre a majomisten reinkarnációja. Elképzelésüket szerintük az is alátámasztja, hogy a férfi – aki egyébként teaszedőként dolgozik – pontosan úgy mászik egyik fáról a másikra, mint egy majom. Mivel istennek hiszik, a férfihez napjában több tucat segítségkérő érkezik, abban bízva, hogy Chandre majd csodát tesz velük.

Egyikük, egy nő például azt meséli, nem sokkal ezelőtt egész éjjel utazott, hogy meggyógyíttassa újszülött unokaöccse szűnni nem akaró lázát. „Gyógyszereket adtunk neki, de semmi sem segített. Ekkor döntöttünk úgy, hogy elmegyünk Chandrehoz és az áldását kérjük. Bármilyen hihetetlen, azután, hogy találkoztunk vele, az unokaöcsém néhány nap múlva meggyógyult.”