Csodaországot varázsolt a kertbe haldokló gyermekének

A szívbeteg kisfiú talán soha többet nem látja a havat, pedig szerette volna. Édesanyja elhozta neki.
Kapcsolódó cikkek

A kis Mason Williams súlyos betegséggel, úgynevezett hipopláziás bal szív-szindrómával született, ami azt jelenti, hogy a szívének bal szívkamrája nem fejlődött ki rendesen. A most három éves kisfiúnak műtétre lenne szüksége ahhoz, hogy életben maradhasson, csakhogy sajnos nincs elég jól ahhoz, hogy az orvosok elvégezhessék a beavatkozást.


Mason alig hitt a szemének – Képek forrása: The Daily Mail

Édesanyja, a 41 éves Rowley Regis úgy döntött, idén decemberben akármi történjen is, teljesíti kisfia kívánságát, és elhozza neki az igazi telet, hogy játszhasson a hóban. Az ötgyermekes brit édesanya terve megvalósításához a környékbeliek segítségét kérte: a helyi üzletek és vállalkozások pedig segítettek. Amellett, hogy a legkülönfélébb kiegészítőkkel segítették Csodaország elkészültét, elintézték, hogy Williamsék hátsó kertjébe 400 kiló havat szállítsanak.

„Meg kellett tennem neki” – mondja az édesanya, aki hozzátette, folyton az járt a fejében, hogy a kis Mason talán már nem lesz életben akkor, mire legközelebb havazik. „Ha nem tettem volna, és valami történne vele, soha nem bocsátanám meg magamnak, hogy nem hoztam ki a legtöbbet a közösen eltöltött időből.”


A havat a környékbeli vállalkozók hozatták

A kisfiú egyébként már túlesett egy sor komplikált operáción a birminghami gyerekkórházban, amivel az orvosok azt próbálták elérni, hogy egy kamra átvehesse mindkettő feladatát, csakhogy a kisfiú tüdejében túl nagy a nyomás, így az orvosai nem tudják rajta elvégezni az utolsó műtétet. Az asszony elmondta azt is, ha a fia vérnyomása nem csökken, akkor nem kerülhet fel a szívre és tüdőre várakozók listájára.