Keresztüllőtték a cica fejét, túlélte

Állítólag a macska sétált a nyíl útjába.

Moo Moo, a négy éves új-zélandi macska még nem is tudja, mekkora szerencséje van, a minap ugyanis kóborlása közben egy nyíl útjába tévedt, ami keresztüllőtte a koponyáját. A pórul járt állatot gazdája, Donna Ferrari találta meg a házuk melletti bozótosban, és azonnal állatorvoshoz vitte.


Szerencséje volt, hogy túlélte
Képek forrása: The Huffington Post

„Az orvosok azt mondták, még sosem láttak hasonló esetet, és azt is hozzátették, Moo Moo igazán szerencsés, hogy egyáltalán túlélte a lövést” – nyilatkozta később. Mint később kiderült, a nyilat a 18 éves szomszéd fiú lőtte ki gyakorlás közben, de nem Moo Moot célozta. Állítása szerint az állat szaladt a nyíl útjába, ami végül a homlokán, a szeme fölött találta el. Az orvosai szerint, ha csak néhány milliméterrel odébb találta volna el, az állat nem éli túl.

A macska azóta túl van a nehezén, az orvosok sikeresen eltávolították a nyilat, így ma már csak néhány kisebb heg emlékezteti Moo Moot a kalandjára. Ami a szomszéd fiút illeti, nos, a rendőrség egyelőre még vizsgálódik, de mindenképpen büntetésre számíthat: a legenyhébb büntetés a 100 ezer dolláros pénzbírság, de állatkínzásért akár 5 év börtönt is kaphat.