Három étel, ami gazdag omega-zsírsavakban

Az esszenciális zsírsavak szervezetünk számos funkciójában szerepet játszanak. Hogy Ön is minél többet vihessen be belőlük, a halas fogástól a desszertig valamelyik biztosan elnyeri tetszését!

Számos kutatás bizonyította már, hogy az omega-zsírsavak csökkenthetik a trigliceridszintet, és jelentősen mérsékelhetik a szív-és érrendszeri problémák kialakulásának esélyét is – írja a Házipatika.com.

Az esszenciális zsírsavak csökkentik a vérnyomást, rugalmasabbá teszik az érfalakat és hígítják is a vért. Megéri hát figyelni a fokozott bevitelre, főzésre fel! Szuper omega-zsírsavakban gazdag receptek következnek.

Paradicsomos-olívás halfilé

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

A halat sóval és borssal bedörzsöljük, majd 1 evőkanál olívaolajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. A paradicsomszeletekkel beborítjuk, az olívabogyóval és a fokhagymával megszórjuk, majd a maradék olajjal meglocsoljuk, végül a bort aláöntjük. A tálat 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegített sütőbe toljuk, és 22-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a friss bazsalikommal és a pirított mandulával megszórjuk. Párolt kuszkuszt vagy bulgurt kínálhatunk mellé köretként.

Karcsúsító antioxidáns müzli

Hozzávalók 4 személyre:

Az aszalt gyümölcsöket a magokkal, a pelyhekkel és a csírával összekeverjük. Gabona- vagy rostos italt kínálunk mellé.

Diós rizssaláta

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:

A főtt rizst a salátával, az újhagymával és a brokkolival összeforgatjuk. A lenmagolajat a citromlével összekeverjük, megsózzuk, majd a salátára csorgatjuk, és lazán összerázzuk. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül a dióval megszórva tálaljuk.