Modell akart lenni, az intenzíven végezte

Patricia ma már bánja, hogy naponta olykor öt üveg bort is megivott.

A most 45 éves chessingtoni nő 17 éves korában ivott először alkoholt, abban az időben, amikor otthagyta a gimit, hogy sales-asszisztensként gyakornokoskodhasson. Saját bevallása szerint a félénk természetének jót tett az ital, oldotta a gátlásait és magabiztosabbá vált. Kollégáival akkoriban szinte minden este elmentek inni.

Csakhogy miután 28 éves lett és a szülei öt hónap eltéréssel meghaltak, már nem csak a gátlások oldása miatt ivott, hanem a fájdalom tompítására. Egyre többet. Olykor naponta több üveggel. Az egykor a modellkedéssel is kacérkodó lány tudta, hogy szép lassan félresiklik az élete, de saját elmondása szerint, képtelen volt küzdeni ellene. A reggelt kávé helyett borral indította, megtehette, hiszen egyedül élt, nem volt senkije, aki megállította volna.


Olyan volt, mint egy zombi a rengeteg ital miatt
Forrás: The Daily Mail

Persze kirúgták. Hónapokig nem csinált mást, csak ült a kanapén ülve a tévét bámulva és ivott. Felélte a félretett pénzét. A fordulópontot az jelentette, hogy 35 évesen megismerkedett Grahammel. A párja, akinek anyja az alkoholizmusába halt bele, rávette Patriciát, hogy menjen elvonóra. Már-már úgy tűnt, sikerült, az asszony végül mindig visszaesett.

Még akkor is a bor volt az első dolga, amikor 10 hónap után kiengedték a kórházból, ahova a mértéktelen ivás miatt. A mája feladta, és több szerve is leállt, hetekig kezelték az intenzíven, ám úgy tűnt még ez a tortúra is kevés: az asszony a kórházból a boltba sietett, hogy bort vegyen. Végül mégse itta meg, mert ahogy belenézett a tükörbe undorodott magától és attól, amivé vált.

Most arra vár, hogy kiderüljön, szüksége van-e májátültetésre és közben gondolkodik. Mint mondja nagyon megbánta, hogy az alkohol miatt elszalasztotta az életét. Ha újra kezdhetné, mindent megtenne azért, hogy legyen karrierje és gyermekei is.