Soha többet nem jár egy kutyaharapás miatt

Nem ment orvoshoz, mert nem gondolta, hogy baj lesz egy kis harapásból.

A 49 éves, négygyerekes kanadai édesanya, Christine Caron ma már tudja, hogy a legkisebb, állat okozta sérüléssel is érdemes orvoshoz menni. Csak a biztonság kedvvéért. Két hónappal ezelőtt, amikor a négy shi-tzuja közül az egyik megkapta, még úgy gondolta, a dolog nem nagy ügy. Lemosta a sebet, sőt mi több, még azt is megengedte, hogy az egyik kutyája megnyalja a sebet.

Súlyos hibát követett el, három nap múlva ugyanis már szeptikus sokkban feküdt az ottawai kórház egyik ágyán, az orvosok pedig az életéért küzdöttek. Mindezt azért, mert a kutya szájában lévő egyik gyakori baktérium – ami csak ritkán okoz gondot egészséges felnőtt szervezetben – megtámadta a szervezetét és vérmérgezést okozott. A nő orvosai hat héten keresztül tartották mesterséges kómában, hogy megmentsék az életét, közben el kellett távolítaniuk mindkét lábát és egyik kezét is, mert megszűnt bennük a vérkeringés.

Az egykor szenvedélyes futó miután magához tért elmondta, a lába szinte teljesen fekete volt, a keze pedig mintha mumifikálódott volna. Az orvosok ekkor döntöttek az amputáció mellett, eddigre ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a nő végtagjaiban nem indul újra a vérkeringés.

Christine – akinek egyébként nincs biztosítása – várhatóan még hosszú ideig a kórházban marad, a megmaradt kezét ugyanis még nem tudja mozgatni, így egy hat hónapos rehabilitáció vár rá. Mint mondja, igyekszik erősnek maradni, és küzdeni fog, mert tudja, gyerekeinek szükségük van rá.