Rokkant akar lenni, pedig egészséges

Már 4 éves korától tudta, hogy más, mint a többiek. Napja nagy részét tolókocsiban tölti, azzal is közlekedik, pedig képes járni.

Chloe-Jennings White lábhevedert visel és tolókocsival közlekedik, pedig egyáltalán nem mozgássérült. Az 58 éves asszony testképzavarban szenved; ő maga választotta azt, hogy rokkantként éli le az életét ahelyett, hogy örülne mindkét egészséges lábának.

A londoni születésű, de az amerikai Utah Egyetemen kutatóként dolgozó nő már évek óta lábhevederbe bújtatja lábát, hogy ne tudjon mozogni, sőt tolókocsit használ. Korábban direkt olyan hobbit (hegymászás, síelés) választott, amelynek során könnyen lezuhanhat a magasból, hátha lebénul a lába.

Fotó: Northfoto

Chloe gyakran álmodik arról, hogy autóbalesetet szenved. Reméli, hogy egyszer tényleg olyan szerencsétlenség éri, hogy mindkét lába megsérül, s akkor végre igaziból is mozgássérültté válhat.

A Salt Lake City-ben élő brit nő most olyan orvost igyekszik találni, akit rá tud venni arra, hogy elvágja a gerincét azért, hogy örökre lebénulhasson.