Mindent a sikosítóról

Ha segíteni kell, egyáltalán nem mindegy, hogy mivel tesszük!

A hüvelyszárazság relatív is lehet, akkor beszélhetünk róla, ha “csak” kevésbé nedves, mint éppen kellene. A hüvelyben változó mennyiségben és minőségben termelődik nedvesítő anyag, ez függ attól, hogy milyen életkorban van, ciklusának melyik részén tart, illetve attól is, hogy milyen ingerek érik. A hüvelyszárazság normális lehet a serdülőkor előtt álló lányoknál, illetve a változó kort elérő asszonyoknál.

Hüvelyszárazságot okozhat az erre érzékenyeknél több gyógyszer is, például egyes antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátló és fogamzást elősegítő tabletták, antibiotikumok, méhnyálkahártya-gyulladás és fekély elleni gyógyszerek, antihisztaminok.

Mi magunk is sokat tehetünk a hüvelyszárazságért: ha gyakorta öblögetjük, ha fertőtlenítő irrigálást alkalmazunk, de extrém esetben akkor is előidézhetjük, ha nem tisztálkodunk megfelelően.

Ha egy nőnek nincs igazából kedve a szexuális együttléthez, akkor is száraz maradhat. Épp ezért ha ez gyakran előfordul, akkor érdemes elgondolkodni, hogy miért nincs kedve a szeretkezéshez. Szárazabb lehet a szeméremtest és a hüvelybemenet akkor is, ha vízben próbálunk szerelmeskedni – a víz ugyanis folyton leoldja a természetes váladékot.

Szeretne még többet megtudni, kattintson!

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!