Hogy a hajunk szála se görbüljön…

A hajunk nem csak a stílusunkat és a kinézetünket határozza meg, de még védi is a fejünket.

A haj az emberi fejen található szőrzet, amely mechanikailag is védi a koponyát. (Wikipédia)

A meghatározás pontos és precíz, sőt, kissé mókás is. De a haj ennél sokkal több, kinézetünket, stílusunkat határozza meg, az első benyomást, ezért fontos, hogy miként ápoljuk. Huszonévesen nem kérdés, elég egy jó frizura, mert a haj ekkor még általában egészséges és kevésbé igénybevett. (És különben is, ki törődik olyankor a jövővel?)

De harmincéves kortól már oda kell figyelnünk hajunk és fejbőrünk ápolására, mert hajunk ekkor kezdi elveszteni fényét, rugalmasságát. Erre lehet hatásos megoldás az Anti-age sampon, mely összetevőinek köszönhetően helyreállítja a haj szerkezetét és fokozza vitalitását.

A legsűrűbben előforduló probléma a hajhullás, melyre kiváló gyógyhatású készítmények vannak már. Sampont vagy akár egy koncentráltabb szérumot is használhatunk, mely növényi hatóanyagaival – rendszeres használat mellett – javítja a sejtek oxigénellátását, a haj szerkezetét és vitalitását, így a fejbőr újra egészségessé, a haj pedig erőssé válik.

A korpásodás a másik olyan probléma, ami megkeserítheti mindennapjainkat. A kellemetlen, ruhán is jól látható hámsejtek és a viszkető fejbőr ellen is hatásos a Gerovital korpásodás elleni széruma vagy samponja, mely fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően eltávolítja a korpát, megerősíti a hajszálakat és hosszan tartó védelmet biztosít a fejbőr számára. (És külön öröm, ha nem kell folyton a vállunkra sandítanunk.)

Hajunk, fejbőrünk egészsége függ a táplálkozástól, életmódunktól is, de a külső hatások is károsíthatják, mint a hajfestékek vagy a napsugárzás. Ezekre az általános problémákra fejlesztették ki a hajápoló ampullákat és a különböző hajpakolásokat, érdemes olyat vásárolni, melyekben a fontos vitaminokat és gyógynövényeket is megtaláljuk.

Korosztálytól független viszont, hogy a rendszeres hajszárító, hajsimító és egyéb eszközök tönkretehetik a haj szerkezetét, ezért érdemes hővédő szérumot használni, mely egy különleges védőréteket biztosít a hajszálaknak, így megóvja azokat a roncsolódástól.

Érdemes tehát odafigyelnünk hajunk ápolására, sampont, balzsamot, hajápolási termékeket egyébként is használunk, és ha már így van, mért ne válasszunk olyat, mellyel teszünk is valamit hajunk egészségéért?

Címkék: