Ilyen egy rosszul sikerült fenékimplantátum

Sokkoló felvétel kering az interneten egy női fenékről, melyben elfordult az implantátum.

Eddig a percig több százezren nézték már végig azt a mindössze 20 másodperces felvételt, melyet egy nő készített a fenékimplantátumáról. A rövid videón jól látszik, hogy beültetett anyag nincs stabilan a helyén, a bőr alatt elfordul. A felvétel készítője kommenteli is a jelenséget: „Nem hiszem, hogy egy implantátumnak így kéne viselkednie. Nem kéne forognia.”

Adrian Richards brit plasztikai sebész szerint a felvétel minden bizonnyal valódi. Mint mondja, ez a meglehetősen gyakori probléma akkor jelentkezik, ha a sebész nem rögzíti megfelelően az implantátumot. A szakember hozzátette azt is, hogy bár a jelenség nem okoz fájdalmat, meglehetősen kellemetlen, ezért az implantátum tulajdonosának valószínűleg új műtétre lesz szüksége.

A fenékszépítő műtétek egyébként az utóbbi néhány évben egyre népszerűbbek, különösen Dél-Amerikában, ahol a nagy fenék a nőknél kifejezetten szexisnek és kívánatosnak számít. Az új trendnek azonban megvannak a maga veszélyei is: mivel a beavatkozás rendkívül költséges, sokan úgy szeretnének spórolni, hogy nem hivatalos helyeken csináltatják meg az operációt.

Tavaly áprilisban például emiatt halt meg egy háromgyerekes Las Vegas-i édesanya. Hiába könyörgött a családja, hogy hagyja a műtétet, a nő hajthatatlan volt. Végül az út szélén találták meg: az orvosa tette ki oda, miután valami balul sült el az operáció közben. Néhány nappal később a kórházban halt bele a műtét következményeibe.

Íme az emlegetett videó: