Van barátod?

Most nem az azonos című francia filmről lesz szó, és nem is az egyik magyar rádió hasonló szövegre épült kampányáról – hiszen ez a Napi Cuki. Egy kicsit folytatjuk a tegnapi bejegyzésben pedzegetett furcsa páros témát, és az egyik szereplőnk továbbra is macska. A különbség ott van, hogy a ma szereplő kettősben ő a gyengébbnek számító fél. Na, de ez igazából jó pajtások között úgysem téma. És hogy miért is ez a mai bejegyzés címe, az a képek után kiderül!
Kapcsolódó cikkek

A felvételeken látható rókát és társát a törökországi Van-tó partján kapták lencsevégre. Az állatok nem csupán együtt játszottak, de élelmükön is megosztoztak.  A cica egyébként „török van” fajtájú. Ezek a macskák némiképp kakukktojásnak számítanak fajtársaik között. Az csak egy dolog, hogy gyakran felemás színű a szemük, de emellett gazdáik szerint sokszor kutyamód viselkednek – ezért az is megesik, hogy pórázon sétáltatják őket. A legfurcsább dolog azonban, hogy még úszni is szeretnek.

Ez a fajta évszázadok óta a tó környékén él. Mára Van város nem hivatalos jelképévé vált: az egyik városkapuban is egy ilyen macsek szobra fogadja a látogatókat, valamint számos helyi üzlet logóján és egy képregényben is szerepel. Az angol nyelvű Wikipedia szócikk információi szerint tilos az országból kivinni.

Címkék: rókamacska