Hitelkártyával akár spórolhatunk is[x]

Átgondolt, tudatos hitelkártya használat esetén akár több ezer forintot is megtakaríthatunk. //

Vásárlási szokásaink különbözőek. Akad, aki akciókra vadászik, és az így olcsóbban beszerzett árucikken takarít meg bizonyos összeget, sokan online összehasonlító oldalakon böngészve választják ki, hogy honnan rendeljék meg a legkedvezőbb árú terméket, és van olyan is, aki nem, vagy nagyon ritkán, de céltudatosan vásárol, így enyhítve a családi kasszára nehezedő állandó nyomást.

Spórolni sokféle módon lehet, amelynek nem kifejezetten hétköznapi módja az, ha hitelkártyával fizetünk. Pedig körültekintő használattal, akár több ezer forintot takaríthatunk meg, amennyiben a hitelkártyához kapcsolódó türelmi időn belül a teljes felhasznált hitelösszeget visszafizetjük, és élünk a kártyához kapcsolódó egyéb kedvező lehetőségekkel. Az utóbbi időben több bank is forgalomba hozott olyan hitelkártyát, amely a türelmi idő biztosítása mellett különböző kedvezményeket kínál. A hitelkártya típusoktól függően változó kedvezmények között a leggyakoribbak azok, amelyek a vásárlások során néhány százalékos engedményt, vagy a vásárlások után visszatérítést adnak. Utóbbira jó példa a CIB Bank CIB Café hitelkártyája, amely egyrészt külön szolgáltatási csomag választásával meghatározott üzleti kategórián belül a vásárlások után visszatérítést ad és biztonsági SMS üzenetben értesít a kártyahasználatokról, másrészt vásárlási limit beállítási lehetőségével biztosítja számunkra, hogy naponta csak az általunk előzőleg meghatározott összeget költhessük el.
Ha a fenti előnyöket kihasználva úgy döntünk, hogy betéti kártya helyett inkább hitelkártyával fizetünk, akkor gyakorlatilag teljes egészében a bank pénzét használhatjuk kamatmentesen, abban az esetben, ha a hitelkártyához kapcsolódó türelmi időn belül a vásárlásra felhasznált teljes hitelösszeget visszafizetjük. Mindez annak köszönhető, hogy ebben az esetben a vásárlások útján felhasznált hitelösszeg után nem kell kamatot fizetni, ráadásul a vásárlásokra fordított összegek után jóváírást is kaphatunk. A jóváírással megtakarított tétel vagy csökkenti a visszafizetendő összeget vagy a hitelkeret feletti részt befektetésekbe, megtakarításokba tehetjük, amelyek így tovább kamatozhatnak.

THM 40,23%
A CIB Café Hitelkártya részletes feltételeit a CIB Bank Zrt, Lakossági Üzletág Általános Szerzôdési Feltételek és a CIB Café Hitelkártyákra vonatkozó kondíciós lista tartalmazza. A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.
A feltüntetett THM-érték számítása 375 000 Ft hitelkeret és 3 éves futamidô figyelembevételével
történt.. A Bank fenntartja a hitelbírálat jogát.

 

További információ


Címkék: