Hazudott a koráról, hogy szülhessen

Amerika legöregebb édesanyja 60 évesen adott életet ikreinek.

Frieda Birnbaum az Egyesült Államokban vagy egy tucat klinikán próbálkozott, hogy mesterséges megtermékenyítéssel teherbe eshessen és gyermeket szülhessen. Csakhogy a klinikákról mindannyiszor elutasították a kora miatt.

Mrs. Birnbaum ekkor határozta el, hogy ha az Államokban nem megy, akkor külföldön próbál szerencsét. A 60. életévében járó, pszichológusként dolgozó nő Dél-Afrikába repült, hogy egy helyi klinikán próbáljon szerencsét. Mint elmesélte, az országban valamivel rugalmasabbak a szabályok, már amik a teherbeesést illetik, ráadásul soha senki nem kérte tőle a személyigazolványát, hogy bizonyítsa hány éves.

Az asszony, akinek korábban már született három gyermeke, saját bevallása szerint most sokkal energikusabbnak érzi magát, mint a 20-as éveiben. Miközben a férjével madarat lehetett volna fogatni a két új jövevény miatt, a családban nem mindenki örült ennek ugyanígy. Az asszony legnagyobb fia, Jeason például őrültnek nevezte az anyját, aki szerinte nem gondolt bele abba, hogy egyszer nem fog majd tudni már gondoskodni a gyermekeiről.

A világon a legidősebb édesanya egyébként nem Frieda, hanem egy bizonyos Maria del Carmen Bousada Lara, aki 1940. január 5-én született Spanyolországban és 66 évesen és 358 naposan adott életet ikreinek egy barcelonai kórházban. Az asszony 3 évvel később meghalt, miután sikertelenül kezelték rákkal.