Még most is fokozottan figyeljünk a bőrünkre

Az első kánikulai napok ijedtsége után hajlamosak vagyunk félvállról venni a bőrápolást.

Pedig a forró nyári hónapok, a száraz levegő és a folyamatos, erős napsugárzás ilyenkor is igénybe veszi a bőrünket, ha nem figyelünk oda, még maradandó károsodást is okozhat. A szakemberek azt javasolják, hogy fektessünk különleges hangsúlyt az igénybe vett, kiszáradt arcbőr fokozott ápolására.

Az arc szépségének és üdeségének megőrzése komoly feladat, melyről akkor sem szabad megfeledkezni, mikor a napsugarak simogatják arcunkat a vízparton. Nem is beszélve a légkondicionálóról, mely veszélyes is lehet, hiszen ha a benne megtelepedett por rákerül a bőrre, és a nyári meleg miatt nagyon megizzadunk, akkor egy komoly fertőzés veszélye is kilátásba kerül.

Mi a teendő?

Évszaktól függetlenül mindig az alapok a legfontosabbak, így bármilyen arcápolás mellett is döntünk, és bármilyen típusú is a bőrünk, először mindig az arcbőr megtisztításával kell kezdeni a folyamatot. Ez lehet tisztító és frissítő tonik vagy arctisztító és sminklemosó tej is, a fő szempont, hogy a napi szennyeződéseket eltávolítsuk a bőrfelszínről. Olyan terméket érdemes választanunk ehhez a folyamathoz, mely nem szárítja a bőrt, nem tartalmaz alkoholt és olyan nyugtató kivonatokkal telített, mint például az uborka, vagy az aloe vera.

Az alapok után jöhet a hidratálás, melyet kortól és bőrtípustól függetlenül ajánlott reggel és este is megtenni, a külön ezekre a napszakokra készített krémekkel, hiszen míg reggel egy könnyedebb, gyorsan felszívódó termékkel indulhat a nap, úgy éjszaka egy zsírosabb, nehezebb krémet is könnyen elviselünk, melynek bőven van ideje hatni, míg mi éjszaka egy szebb arcbőrről álmodunk, például ilyeneket.

Még több információt talál, ha ide kattint.