Éheztettek egy nagymamát a kórházban

Az egyébként jó egészségnek örvendő Joan Pertoldi csípőműtétre várt, eközben 7 napig se ételt, se italt nem kapott.

A 76 éves nagymama azután került kórházba, miután saját kertjében elesett. Miközben a csípőműtétjére várt a Welwyn Garden Cityben lévő Queen Elizabeth II kórházban, az orvosok és az ápolók – a protokollnak megfelelően – infúziót adtak neki folyadékpótlásnak. Csakhogy Joan Pertoldi műtétjét ezt követően többször is el kellett halasztani: két alkalommal azért, mert a beültetésre váró protézis nem volt elég steril, egyszer pedig azért, mert hétvégén nem volt elég személyzet a műtét elvégzésére.

A nagymamát végül csak 8 nappal az eredetileg tervezett után műtötték meg. Mivel az asszony ezidő alatt szájon át egyáltalán nem vett magához táplálékot, a műtét idejére teljesen legyengült és azt követően már sosem gyógyult teljesen fel. Néhány héttel a műtétet követően meghalt.

A gyermekei szerint édesanyjuk, aki egy – korához képest – friss és aktív nő volt, az elégtelen orvosi ellátás miatt halt meg. Miután kiszáradt a műtétre várakozás után, kapott egy húgyúti gyulladást, ami, mivel nem derítették fel időben, vérmérgezést okozott. Mivel a beültetett protézissel nem tudta mennyit mozoghat, ezért folyton feküdt, amitől elzáródtak a belei, ennek következtében pedig lassan leálltak a szervei. Későbbi halálát is ez okozta.

A hozzátartozók most kártérítést követelnek a kórháztól, jogi képviselőjük szerint azért, mert szerettük egy olyan műtétbe halt bele, ami még az ő korában is csupán alacsony kockázattal jár, és még ma is élne, ha műtét előtt és után nem szenved el egy sor olyan hibát, ami kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.