Van megoldás a fénylő bőr ellen [A hét szépségtippje]

Mit tegyünk, hogy a nagy melegben bőrünk ne legyen hamar fényes és zsíros hatású? A Marie Claire szépségszerkesztője segít.

Részesítsük előnyben a természetes anyagokat, például a tengeri algát vagy az iszapot. Ezek ugyanis tökéletesen felszívják a felesleges faggyút és gyönyörőrűen tisztítják a pórusokat. Használatuk után a bőr szép tiszta és selymes tapintású lesz. Jó hír, hogy egy ilyen kezelés napokon keresztül megőrzi a hatását, így elég akár hetente egyszer használni.

A The Body Shop Seaweed Iconic Clay Mask pár perces használata után például a bőr olajháztartása normális lesz, matt és selymes hatású. Az Epoch Glacia Marine Mud iszapos pakolást az arcunkra, dekoltázsunkra és a hátunkra is tehetjük. A maszkok még intenzívebb hatást fejthetnek ki, ha használatuk előtt megtisztítjuk és leradírozzuk a bőrünket.

Vízhiányos bőrre nyáron is inkább a hidratáló maszkokat használjuk, például a Methode Jeanne Piaubert legújabb, intenzív hatású hidratáló maszkját, a L’Hydro – Active 24 Heures maszkot. A kevert bőrre pedig felváltva használhatjuk a hidratáló és a faggyútermelést szabályozó maszkokat.