Mitől ragyog Kate Middleton haja?

Néhány kupica tömény és egy zaftos steak lehet a tökéletes haj receptje.

Szeretne olyan hosszú, egészséges és hullámos hajat, mint amilyen Kate Middletonnak van? Akkor ahelyett, hogy a tévében látható reklámoknak hinne és hónapról hónapra cserélgetné a samponja márkáját, inkább hallgasson a hercegnére, és változtasson életmódot.

Csakúgy, mint a bőr és a szem környéke, hajunk is megérzi a hosszú távú stressz és a kialvatlanság káros következményeit. Sőt, mivel állapotát és egészségét elsősorban az életmód és a táplálkozási szokásaink befolyásolják, igazából nemcsak megérzi, hanem azonnal meg is látszik rajta.

Annak ellenére, hogy a haj, ami kinő a fejbőrünkből, halott szövet, a hajhagyma – ami növeszti a hajszálat – nagyon is, él és állandó, bőséges táplálékra van szüksége ahhoz, hogy egészséges és erős hajszálakat növeszthessen. Ha ez nem történik meg, és a hajhagyma „éhezik” a hajon, azonnal meg is látszik: elveszíti fényét, töredezett lesz és durva tapintású.

Erősítse!

Látványosan erősítheti a hajkoronáját, ha több olyan ételt eszik, ami tartalmazza a cisztein nevű aminosavat. Ilyenek például a disznóból, tojásból készült ételek, vagy azok, amik piros paprikát, hagymát és fokhagymát tartalmaznak.

A hajat emellett teljes kiőrlésű gabonák fogyasztásával, zöld babbal és spenóttal is erősíthetjük, sőt elvétve egy-egy kupica töménnyel is, ebben ugyanis több a hasznos anyag, mint a sörökben.

Sűrűsítse!

Győződjön meg arról, hogy elég vasat és cinket eszik, amik főleg vörös húsokban, spenótban és a pulykahúsban találhatók. Ezek az ásványi anyagok felelnek azért, hogy hajunk dús legyen, nem véletlen, hogy az elvékonyodó, erőtlen haj tökéletesen megbízhatóan jelzi a vérszegénységet is.

Felejtse el az ősz hajszálakat!

Ha valaha is aggódott volna az ősz haj miatt, megnyugodhat. A megoldás naponta mindössze egy maroknyi mandula, ami azért hatékony, mert nagy mennyiségben tartalmaz egy kataláz nevű enzimet. Ez abban segít, hogy a haj minél hosszabb ideig megőrizze élénk színét.

A mandula mellett az is segíthet, ha sok színes gyümölcsöt és zöldséget eszünk, vagy olyan ételeket, amik gazdagon tartalmaznak antioxidánsokat: például a bogyós gyümölcsök, a paradicsom, a kivi, a spenót és a bors tökéletes erre a célra.