Luxusmenüvel az olimpiára

A három Michelin-csillagos séf, Heston Blumenthal menüjét élvezhetik a brit légitársaság utasai.
Kapcsolódó cikkek

A konyha alkimistájának is nevezett brit séf felfedte a legújabb menüjét, amelyet a londoni olimpia és paralimpiai játékok ihlettek. A Fat Duck étterem tulajdonosának és kollégájának, Simon Hulstone-nak a fogásaiból a British Airways járatain utazók falatozhatnak júliustól egészen szeptemberig – írja a TravelBite.

Mint tudni, a sztárszakács előszeretettel eleveníti fel a régi korok ételeit (pl. középkori receptek nyomán), ezért nem csoda, hogy a négyféle menü különleges kreációit az 1948-as londoni olimpia inspirálta. Az „ötkarikás fogások” alapanyagai között az ököruszály és a hal (mint például a makréla, füstölt lazac) egyaránt megtalálható, hiszen a 40-es években a britek halfogyasztása a csúcson volt.

Étvágygerjesztőnek íme néhány étel: Párolt marhahús krumplival, tormával, bébirépával szervírozva; Tőkehalból készült halas pite, krumplipürével és parmezánsajttal, meleg tartármártással tálalva; Citromkrémes sajttorta málnával és bazsalikomkompóttal; Hűtött csokoládéfondant, közepén karamell-likőrrel, tetején pedig mogyoródarabokkal megszórva.