Akkor is lehetsz istennő, ha szörnynek érzed magad

Nátha, hideg, túlzott stressz, időhiány: a karácsonyi hideg és a sürgés-forgás kétségkívül a külsőnkön is nyomot hagyhat. Szerencsére van ellenszer.

A külső szempontjából az, hogy az előző napi, hosszúra nyúlt estét hevered éppen ki, vagy az elhúzódó nátha miatt szenvedsz, esetleg a rohangászás és a stressz idegelt ki, sajnos teljesen mindegy. Nyomot hagynak: táskás, vörös szemek, csillogó orr, megtépázott hajkorona…hogy csak néhányat említsünk azok közül, amik ilyenkor gyakran előfordulnak.

Az igazán felkészült versenyzőknek azonban még ezek sem jelenthetnek gondot, ha arról van szó, hogy a következő bulin istennőként pompázzanak. Most összegyűjtöttünk néhány otthon is könnyen és egyszerűen kivitelezhető praktikát, amit bárki bátran tesztelhet, ha a fent említett helyzetek valamelyikébe kerül.

1. Felpüffedt szemek: függetlenül attól, hogy a túlzott alkohol miatt jönnek elő a táskák, vagy azért, mert egy száraz levegőjű szobában töltötted az estét, a fontos, hogy minél előbb el tudd tüntetni őket.
Miért alakulnak ki? Mert folyadék gyűlik össze a szemkörnyék finom bőre alatt.
Megoldás: a legkézenfekvőbb megoldás, ha nem eső után húzol köpönyeget, hanem még előtte: vagyis ha tudod, hogy hajlamos vagy rá és felöntöttél a garatra, akkor told meg egy plusz párnával a fekhelyed és bízd a dolgot a gravitációra. Ha ennél komolyabb a helyzet, akkor ébredés után óvatosan masszírozd el a folyadékot a szem belsejéből indulva. És ha ez sem válik be, akkor fogj két rozsdamentes acélból készülő kiskanalat, áztasd 5 percig jeges vízben, majd tedd a szemedre.

2. Vörös szemek: ha már unod, hogy a szemcsepp nem használ és szeretnél valami természeteset, akkor próbáld ki a csodamogyoró esszenciát ásványvízhez keverve. (egy kávéscsészényi vízhez elég 2-3 cseppet adagolnod.) A vizet ezután vattával vidd fel a szemedre és hagyd, hogy a folyadék hasson, ezután törölközővel óvatosan töröld át a szemed és a környékét. A mogyoró abban fog segíteni, hogy a szemekben lévő kis erek visszahúzódjanak.

3. Piros, fénylő orr: a fájdalmas, kipirosodott bőr rendszerint a náthások, influenzások életét keseríti meg, de az érzékeny bőrűeknél kijöhet a hideg miatt is. A szakértők azt javasolják, hogy ilyen esetekben olyan kencéket használjunk, amiben egy kevés hidrokortizol van.

4. Cserepes száj: szintén a hideg és/vagy nátha következménye, amit leghatékonyabban elalvás előtt kezelhetünk egy kis vazelintartalmú krémmel.

5. Kócos, sehogy sem álló haj: a szakértők azt javasolják, hogy kerüljük a kozmetikumok túlzott használatát, mert amikor ezek felhalmozódnak a hajon, akkor zsíros, ápolatlan hatást kelthetnek.