Szuper pénztárca a szemétből

Pazarló világunkban minden eldobhatóvá vált - ám egy kis kézügyesség és máris meg tudjuk cáfolni a közhelyet.
Kapcsolódó cikkek

Szeretnél egy tökéletesen egyedi pénztárcát? Nem kell hozzá más mint egy tetrapack doboz (üdítős vagy tejes), ragasztós tépőzár, szigetelő szalag egy olló meg tűzőgép. Méretre szabás, egy kis hajtogatás, majd a széleket szigetelő szalaggal kell eldolgozni, tűzőgéppel fixáljuk, végül ráragasztjuk a tépőzárat. Bonyolultnak tűnik? Ha szeretnéd élőben megtanulni, akár azt is megteheted.

Nagyszabású programsorozat indult olyan lelkes fiataloknak, akiket saját egészségük mellett az egész bolygó jóléte is érdekli. A ReDesign Group és a Djuice országos környezetvédelmi turnéja során színes szakmai előadások, valamint a játékos tudásfelmérés várható a Föld ökológiai körforgásának működéséről. Az újrahasznosító sarokban pedig megtanulhatják a tetrapack pénztárca mellett más egyedi dísztárgyak, kiegészítők vagy akár ékszerek elkészítését „szemétből”, kidobásra ítélt, régi tárgyakból. Végül a résztvevők hivatalosan is Öko Nagykövetekké válnak, amiről oklevelet is kapnak.

Ma délután Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában lehet újat tanulni a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről, november 14-én a miskolci Földes Ferenc Gimnázium, 15-én a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium, végül 30-án Budapesten a Berzsenyi Dániel Gimnázium várja az érdeklődőket.