Hatalmas ivászat lesz a metróban

A hamburgi „aluljáróbulira” a Facebookon eddig már 19 ezren jelentkeztek.

Az észak-német városvezetés már keresi az ellenszert: nem lelkesednek ugyanis különösebben az ötletért, hogy fiatalok ezrei lepjék el a város metróit. A buli egyébként a Facebookon szerveződik nem minden cél nélkül: a hamburgi fiatalok így szeretnének tiltakozni a Hamburgban hamarosan életbe lépő új, alkoholra vonatkozó tilalom ellen.

A városvezetés a közelmúltban megtiltotta az alkoholfogyasztást a tömegközlekedési eszközökön, az új szabályozás pedig október 1-jével lép életbe. A hatóságok ezért arra készülnek, hogy a fiatalok nagyszabású aluljárós bulijára az azt megelőző nap, szeptember 30-án kerül sor. A Bild című napilap úgy tudja, a tiltakozó rendezvényre eddig már 19 ezren jelentkeztek.

A hamburgi rendezvény nem az első olyan, ami a legnépszerűbb közösségi portálon szerveződik, és fejtörést okoz a rendőrségnek. Néhány héttel ezelőtt egy 16 éves lány 1500 fős szülinapi buliján tettek rendet. A lány ugyanis tévedésből mindenki számára hozzáférhetővé tette az eseményt és szülei lakcímét is.